
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Chicago Fudge torta od Hummingbird bakery[ recept č. 56709 zo dňa 2.5.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/chicago-fudge-torta-od-hummingbird.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme: Na Fudge:(maslovy karamel):55g nesoleneho masla 180g krupicoveho cukru 90 g hnedeho cukru 125 ml smotany na slahanie 1/4 CL vanilkoveho extraktu Na plnku:725ml smotany na slahanie 1 CL vanilkoveho extraktu 170g nesoleneho masla 60 g Golden syrup ( Zlaty sirup,mali by ste ho najst bez najmensich problemov v Bio Obchodoch ak vsak nezozeniete myslim ze by ste mohli pouzit med ale ten ma vyraznejsiu chut oproti golden syrupu ) 450g tmavej cokolady (ja som pouzila 70% od znacky Lindt ) Na korpus:110 g kakaa,preosiateho 240 ml espressa (alebo obycajnej ciernej kavy ) 125 ml kyslej smotany 1 1/2 CL vanilkoveho extraktu 210 g hladkej muky 1/2 CL prasku do peciva 3/4 CL sody bikarbony 225 g nesoleneho masla,izbovej T 340 g krupicoveho cukru 2 vajicka (velkost L ) BONUS: Jahody -toto povodny recept neobsahoval ale ja som ich tam pridala lebo ma to lakalo do celej tej cokoladovej bomby pridat nieco tak osviezujuce ako su jahody. :) Postup:Fudge:Vsetky ingredience si rozpustime v mensom hrnci pri stredne velkom ohni.Za neustaleho miesania.Ked sa nam cukor uplne rozpusti znizime ohen na najnizsie a nechame bublat niekolko minut.Fudge bude hotove ked kvapneme trosku fudge do studenej vody a okamzite stvrdne ( presne toto bolo napisane v knihe,ja som to tak aj skusila ale trosku mi to nesedelo nakolko toto bolo 1 krat co som to skusila ale napokon som bola spokojna..)Nalejeme na plech s papierom na pecenie a nechame vychladnut.Ked vychladne rozbijeme ho na malinke kusky. Plnka: V mensom hrnci si zmiesame smotanu,maslo,vanilkovy extrakt a golden syrup na najnizsom ohni.Zohrejeme do momentu ked nam zacne po okrajoch trosku bublat (neustale to premiesavame ). Do vecsej misky si dame cokoladu ktoru rozlameme na mensie kusky a nalejeme na nu smotanovu zmes.Nechame 30 sekund stat a premiesavame az do momentu ked sa nam vsetka cokolada rozpusti.Prikryjeme foliou,nechame vychladnut a napokon ulozime do chladnicky na par hodin (poleva bude tuhsia ale este stale rozotieratelna ) Korpus:V miske si zmiesame kakao a horucu kavu.Velmi dobre premiesame a hlavne sa uistite ze sa vam kakao uplne rozpusti.Nechame vychladnut.Napokon k tomu pridame kyslu smotanu a vanilkovy extrakt dobre zamiesame. Do dalsej misky si preosejeme muku,sodu bikarbonu a prasok do peciva. V dalsej misky si vyslahame maslo s cukrom.Po jednom pridame vajicka a napokon striedavo pridame mukovu zmes a kakaovo kavovu zmes.Dobre vymiesame do hladka.Cesto si rozdelime do tortovych foriem (20 cm,vylozene papierom na pecenie) a dame piect na 30-35 min.(Ja osobne nemam az 3 formy tak som to piekla etapovo ).Po vytiahnuti z rury nechame uplne vychladnut. Napokon si celu tortu poskladame tak ze : Na jeden korpus dame 3-4 PL cokoladovej plnky,uhladime pridame par kuskov fudge a jahod.Na to dame dalsi korpus a opakujeme cely proces.Napokon celu tortu natrieme plnkou.Pekne uhladime a navrch dame par fudge kuskov a cele jahody ako ozdobu :) |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 (2.5.2014, 10:27) |
http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/chicago-fudge-torta-od-hummingbird.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |