
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Homemade pracliky[ recept č. 56701 zo dňa 30.4.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/homemade-pracliky.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1 1/2 poh teplej vody 1 PL cukru 2 CL soli 1 balicek suseneho drozdia (7g) 4 1/2 poh hladkej muky 2 PL masla,rozpusteneho rastlinny olej na misku 10 poh vody 2/3 poh sody bikarbony 1 zltok +1 PL vody (zmiesame dokopy ) Postup:Do misky si pridame 1 1/2 poh teplej vody,cukor,sol ..zamiesame a na vrch nasypeme susene drozdie.Nechame stat az pokial sa nam vytvori pena. Do misky si dame muku,maslo.K tomu pridame napenene drozdie.Pomocou specialneho nadstavca na mixer si cesto vymiesime do hladka cca 5 min.(ak nemate stojaci mixer s tymto nadstavcom kludne to vymieste rukami ale bude vam to trvat dlhsie.Misku si vymastime olejom a ulozime do nej cesto.Prikryjeme a ulozime na teple miesto na 55 min az pokial sa nam cesto dvojnasobne narastie. V hrnci si zohrejeme 10 poh vody s 2/3 poh sody bikarbony az do bodu varu. Ruru si predhrejeme na 230C. Cesto si vyklopime na povrch natreti olejom.Rozkrojime ho na 8 casti.Kazdu jednu cast si vyrolkujeme na tenke pasiky a vytvorime pracliky (vid fotky ).Kazdy jeden praclik (po jednom ) si vlozime do vriacej vody na 30 sekund.Napokon poukladame na (2) plechy vylozene papierom na pecenie.Povrch natrieme vajickom a mozme posypat skoricovym cukrom...alebo iba solou...alebo pouzite syr ...Fantazii sa medze nekladu.Pouzite to na co mate chut a co mate po ruke. Dame piect na 12-14 min.Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut na 5 min. |
![]() | Dana I. (deliill) ID 20870 (4.5.2014, 13:19) |
uz som na to prisla, kuknite sem: http://varecha.pravda.sk/recepty/praclik-luhovany-original-ako-v-rakusku/34987-recept.html ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Dana I. (deliill) ID 20870 (3.5.2014, 23:50) |
vyzeraju uzasne, vyskusam. Len sa chcem uistit, ze 2/3 poh sody bikarbony znamena 2/3 POHARA? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Denisa R. (Deni91) ID 246138 (8.5.2014, 16:36) |
ano presne tak 2/3 POHARA .. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Renata P. (Rena100) ID 90077 (4.5.2014, 8:30) |
Myslim, ze je to preklep tolko sody bikarbony by som neriskovala davat, tiez ako 10 poharov vody.........? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Denisa R. (Deni91) ID 246138 (8.5.2014, 16:35) | |
Nie je to ziadny preklep je to presne tak ako to je napisane | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa R. (Deni91) ID 246138 (1.5.2014, 16:20) |
http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/homemade-pracliky.html |
ODPOVEDAŤnahlásiť |