ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Sladký tekvicový prívarok
[ recept č. 5661 zo dňa 6.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 väčšia tekvica, 1 cibuľa, 2 dl mlieka, 1 dl smotany na varenie, zväzok kôpru, 2 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, gustin, cukor, soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Jemná tekvica je zdravá a veľmi chutná, príprava je nenáročná a rýchla, za 40 minút rozvoniava na tanieri. Tekvicu si ošúpeme, rozpolíme a vydlabeme mäkký vnútrajšok, ostatné nastrúhame na hrubšie pásiky, osolíme a necháme odstáť, aby pustilo šťavu. Cibuľu nakrájanú na kocky hodíme na horúci olej, necháme zosklovatieť a pridáme vymačkanú tekvicu, premiešame, podlejeme vodou cca 1,3-1,5 l. Ochutíme soľou, cukrom, dáme cesnak, bobkový list a polovicu nasekaného kôpru. Varíme asi 25 minút, prilejeme mlieko, necháme zovrieť a zahustíme gustinom rozmiešaným v smotane. Pridáme druhú polovicu kôpru a necháme spolu povariť ešte asi 3 minúty. Podľa chuti môžeme pridať ešte cukor. Podávame s pečivom, vajciami alebo perkeltom, podľa chuti :-). |
Zuzi S. (svistinka) ID 43856 (17.7.2008, 15:04) |
zdravim vas, vyzera to dobre, ale neviem co je to gustin |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.7.2008, 15:15) |
Zuzi, maizena /jemný kukuričný škrob/ v krabičke. Ja mám napr. Dr. Oetker.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |