Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Sofia S. (sofika03) ID 11207 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Bábovka z gaštanoveho pyré
[ recept č. 56090 zo dňa 31.1.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajíčka 250 g gaštanového pyré/tesco,billa/ •tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy
POSTUP PRÍPRAVY
Vajíčka oddelíme. Žĺtka vyšľahame dôkladne dopenista a potom k nim pridame namrvené alebo nastrúhané rozmrazené gaštanové pyré.Ja zvyknem prelisovať na lise na zemiaky. Rúru predhreme na 180 stupňov. Bábovkovú formu vymažte a vysypte ak máte siikonovu tu netreba. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne ho zapracujte do cesta. Opatrne ho vareškou dáme do formy, vložíme do rúry, teplotu znížime na 160 a pečte približne 30 minút. Bábovku nechám asi 20 minút vychladnúť a až potom ju vyklopím možeme poliať čoko polevou ,ale je to mňamka aj tak
fotky doložim :) |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (6.2.2014, 19:59) |
no, škoda, že ste nedali foto, aby sme teda vedeli, aké to je, keď sa upečie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (6.2.2014, 20:38) |
Katka určite dám ak budem piec na buduce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (7.2.2014, 8:25) |
Sofika ale koľko je tej masy? nie iba na spodok formy? radšej zjeme to pyré asi so šľahačkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (7.2.2014, 14:12) |
Masy je hodne, mala som taku stredne velku babovkovu formu, este to aj trochu narastlo, len sa mi to akosi nechcelo prepiect. Ak by som to robila este niekedy, tak potom asi radsej viac mensich formiciek, napr. na muffinky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (7.2.2014, 11:52) |
Andi ja nemusim pyre so šlahačkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (6.2.2014, 16:45) |
Receptu som neodolala a vyskusala, piekla som to podla receptu 30 minut, od dopecenia to malo velmi daleko, potom som to piekla este dalsich asi 15 minut, neviem presne. Cesto je take nie ako cesto, ale iba taka naslahana pena, ked som to vyberala z formy, nechala som to vychladnut, uvolnila som boky, napriek tomu sa babovka rozpadla na tri kusy, ani krajat sa to neda, je to len taka akokeby pena. Chutovo to nie je zle, ale uz to radsej nikdy robit nebudem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (6.2.2014, 19:52) |
Petra je mi lúto,,že sa vam nevydarila moja sa nerozpadla a každa rura je iná ja som to robila aj v jenskej mise....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (7.2.2014, 14:10) |
a v jenskej mise sa to dobre prepieklo? Lebo mne rura pecie praveze silnejsie a rychlejsie, ked je v recepte pisana teplota a cas, tak vacsinou je to o trosku skor, alebo dam o 10 stupnov nizsiu teplotu. Ja si myslim, ze lepsie by sa to prepieklo v muffinkovych kosickoch |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina F. (mata3636) ID 133276 (31.1.2014, 21:04) |
ani cukor, ani múka? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (31.1.2014, 22:50) |
niéééé pyre je sladene ochutené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina F. (mata3636) ID 133276 (1.2.2014, 16:32) |
Pyré je ochutené, to je pravda, ale žeby až tak, že to osladí bábovku, tak to by som nepovedala. Recept ma zaujal, lebo máme radi gaštany, ale skúšať ho radšej nebudem. Možno, keď pribude foto, tak sa odhodlám |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela F. (recept) ID 192267 (31.1.2014, 20:25) |
ak sa mozem opytat tak tam vobec nejde cukor |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (31.1.2014, 22:50) |
to pyre sa predáva ochutene aspoň u nás čiže to je už sladké aj s rumom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Eva B. (dobritko) ID 216301, mimibazar.sk/dobritko (7.2.2014, 18:11) |
ja by som do cesta pridala aj celozrnnú špaldovú múku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |