
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nora G. (nony) ID 33786 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Orechový tarte tatin s balzamicovými hruškami[ recept č. 55985 zo dňa 14.1.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla + 25 g na karamel, 3 PL trstinového cukru + 2 PL na karamel, 2 vajíčka, 2 PL mlieka, 100 g orechov ,100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 3 väčšie hrušky, štipka škorice, 1 PL balzamicového octu, jogurt na podávanie POSTUP PRÍPRAVY Postup: Najskôr si pripravíme hrušky s karamelom. V hrnci roztopíme 25 g masla s 2 PL trstinového cukru. Ak sa nám už začne tvoriť karamel, pridáme ošúpané, na väčšie kúsky nakrájané hrušky a v tejto, božsky voňavej, zmesi necháme hrušky skoro do mäkka podusiť. Pridáme škoricu a polievkovú lyžicu balzamicového octu. Toho octu sa nemusíte obávať, krásne zvýrazní chuť ovocia. Odstavíme z ohňa a necháme hrušky vychladnúť. Na cesto vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne pridáme do maslovej hmoty po jednom vajíčka, ktoré miešame, až kým sa nám celá hmota nespojí. Potom pridáme 2 PL mlieka a nakoniec primiešame múku premiešanú s orechmi a práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do maslom vymazanej a múkou vysypanej nižšej formy a navrch poukladáme hrušky aj so šťavou, ktorú nám hrušky pustili. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C približne 20 - 25 min. Najlepší je ešte vlažný, podávaný s lyžicou jogurtu. Dúfam, že Vám bude koláčik chutiť, tak ako mne :-) Dobrú chuť! |