
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Sona F. (anqua) ID 52532 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Francúzska cibulačka[ recept č. 55965 zo dňa 10.1.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY vývar (najlepšie slepačí, ale dávam aj zeleninový), na dve porcie 4 veľké cibule pokrájané na mesiačiky, tymián, biely vínny ocot, dobré biele víno, maslo, olej, soľ, korenie, bageta, syr (ementál, parmezán, comté) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si vývar. Cibuľu osmažíme na oleji a na masle. Smažíme veľmi dlho, kým nebude zlatá a mazľavá. Zároveň skaramelizuje. Čím tenšie mesiačiky nakrájate, tým rýchlejšie to bude. ak je hotová, pridame tymián, trošku octu (asi tak lyžica) a miešame kým sa ocot odparí. Pridáme biele víno 1-2 dcl (kvalitné, ovplyvní to chuť cibulačky) a necháme znovu zredukovať. Už len pridáme vývar, dochutíme soľou, korením a hotovo. Aby sa polievka lepšie jedla, bagetu som nakrájala na menšie kúsky, vhodila do naservírovanej polievky, zasypala syrom a dala zapiecť. Prípadne môžte šikmo nakrájať bagetu, na plechu zasypať syrom a dať zapekať. |