. .. .. .. .. .. .
. .

Pohánková trasenica - RECEPT 55602

Darina B. (danda3) ID 104195
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.7.2009
Naposledy: 8.9.2017 10:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 113
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 206
NÁVODY 6

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Pohánková trasenica


[ recept č. 55602 zo dňa  ]


Pohánková trasenica


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 hrnčeka pohánky, 1 hrnček vody, 400g surového karfiolu, 200g údené tofu, 2 - 3 PL drvené ľanové semienka, soľ, olej, 2 - 3 strúčiky cesnaku, trošku čerstvo zomletého korenia, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám z kalendára Varíme podľa mesiaca na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a nebanujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chadných dňoch zohreje a samozrejme zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia, ktorá vyšla napodiv veľmi dobre.☺

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Ako prvé si pripravíme pohánku, zalejeme ju vriacou vodou, pridáme trošku soli a oleja a dusíme na miernom ohni 6 minút, potom vypneme, hrniec zakryjeme utierkou a necháme odpočívať.
Surový karfiol opláchneme a postrúhame ho ako jablká. Potom na troške oleja začneme restovať, pridáme troška soli a korenia podľa chuti.
Keď je karfiol upečný do chrumkava, pridáme k nemu nahrubo nastrúhané tofu, za stáleho miešania restujeme, kým sa neprehreje.
Ďalej pridáme pohánku, premiešame.
Posypeme ľanovými semienkami.
Petržlenovou vňaťou, premiešame a až nakoniec dáme cesnak, už nevaríme.
Premiešame, podľa chuti ešte dosolíme, podávame s chlebom alebo bez, hodí sa aj kyslá príloha.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Guľky a la Snickers | Pohánková trasenica | Karfiolový mozoček >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:53)
super nápad (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:20)
Ďakujem, Andrejka! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (19.11.2013, 14:42)
pohánku mám rada, ale vždy ju najprv prepláchnem od "prachu"najprv studenou vodou - ako ryžu - a potom horúcou vodou, aby odišla tá horkastá chuť ...a potom je super oriešková (zajic)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:57)
Anička, to som nepísala, kto používa pohánku, to tak robí, teda aspoň dúfam ,-), ale môžem dopísať do receptu aj pre nováčikov. Ďakujem. (L) (L) (L) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.11.2013, 11:34)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:55)
(L) (L) (L) (andel)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu