
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Pohánková trasenica[ recept č. 55602 zo dňa 18.11.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka pohánky, 1 hrnček vody, 400g surového karfiolu, 200g údené tofu, 2 - 3 PL drvené ľanové semienka, soľ, olej, 2 - 3 strúčiky cesnaku, trošku čerstvo zomletého korenia, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Recept mám z kalendára Varíme podľa mesiaca na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a nebanujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chadných dňoch zohreje a samozrejme zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia, ktorá vyšla napodiv veľmi dobre.☺ OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Ako prvé si pripravíme pohánku, zalejeme ju vriacou vodou, pridáme trošku soli a oleja a dusíme na miernom ohni 6 minút, potom vypneme, hrniec zakryjeme utierkou a necháme odpočívať. ![]() Surový karfiol opláchneme a postrúhame ho ako jablká. Potom na troške oleja začneme restovať, pridáme troška soli a korenia podľa chuti. ![]() Keď je karfiol upečný do chrumkava, pridáme k nemu nahrubo nastrúhané tofu, za stáleho miešania restujeme, kým sa neprehreje. ![]() Ďalej pridáme pohánku, premiešame. ![]() Posypeme ľanovými semienkami. ![]() Petržlenovou vňaťou, premiešame a až nakoniec dáme cesnak, už nevaríme. ![]() Premiešame, podľa chuti ešte dosolíme, podávame s chlebom alebo bez, hodí sa aj kyslá príloha. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:53) |
super nápad ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:20) |
Ďakujem, Andrejka! ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (19.11.2013, 14:42) |
pohánku mám rada, ale vždy ju najprv prepláchnem od "prachu"najprv studenou vodou - ako ryžu - a potom horúcou vodou, aby odišla tá horkastá chuť ...a potom je super oriešková ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:57) |
Anička, to som nepísala, kto používa pohánku, to tak robí, teda aspoň dúfam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.11.2013, 11:34) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:55) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |