končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Pohánková trasenica[ recept č. 55602 zo dňa 18.11.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka pohánky, 1 hrnček vody, 400g surového karfiolu, 200g údené tofu, 2 - 3 PL drvené ľanové semienka, soľ, olej, 2 - 3 strúčiky cesnaku, trošku čerstvo zomletého korenia, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Recept mám z kalendára Varíme podľa mesiaca na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a nebanujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chadných dňoch zohreje a samozrejme zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia, ktorá vyšla napodiv veľmi dobre.☺ OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Ako prvé si pripravíme pohánku, zalejeme ju vriacou vodou, pridáme trošku soli a oleja a dusíme na miernom ohni 6 minút, potom vypneme, hrniec zakryjeme utierkou a necháme odpočívať. Surový karfiol opláchneme a postrúhame ho ako jablká. Potom na troške oleja začneme restovať, pridáme troška soli a korenia podľa chuti. Keď je karfiol upečný do chrumkava, pridáme k nemu nahrubo nastrúhané tofu, za stáleho miešania restujeme, kým sa neprehreje. Ďalej pridáme pohánku, premiešame. Posypeme ľanovými semienkami. Petržlenovou vňaťou, premiešame a až nakoniec dáme cesnak, už nevaríme. Premiešame, podľa chuti ešte dosolíme, podávame s chlebom alebo bez, hodí sa aj kyslá príloha. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:53) | |
super nápad | |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:20) | ||
Ďakujem, Andrejka! | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (19.11.2013, 14:42) | |
pohánku mám rada, ale vždy ju najprv prepláchnem od "prachu"najprv studenou vodou - ako ryžu - a potom horúcou vodou, aby odišla tá horkastá chuť ...a potom je super oriešková | |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:57) | ||
Anička, to som nepísala, kto používa pohánku, to tak robí, teda aspoň dúfam , ale môžem dopísať do receptu aj pre nováčikov. Ďakujem. | ||
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.11.2013, 11:34) |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 19:55) | ||
ODPOVEDAŤ |