Andrea M. (ajajajuska) ID 66716 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 220 návštěvníkov)
♥♥♥ Výbornáááá a super jednoduchá Marlenka bez pečenia ♥♥♥
[ recept č. 55534 zo dňa 11.11.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 balenia medových plátov, 1 karamelové SALKO, 250 g masla, 2 karamelové pudingy, 6 dl mlieka, 6 PL kryštálového cukru, vlašské orechy, čokoládový toping
POSTUP PRÍPRAVY
Je naozaj výborná a naozaj jednoduchá a myslím, že ju zvládnu aj začiatočníčky. Robila som párkrát už aj ozajstnú, ale keďže je s pečením plátov dosť roboty, vymyslela som si tento zjednodušený variant s medovýmy plátmy a krém som si tiež doladila podľa našich chutí :))) všetci sa po nej zalizujú
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
tu sú potrebné prísady |
![]() |
puding si uvaríme klasicky podľa návodu, len namiesto 1 l mlieka použijeme len 6 dl, aby sme získali hustejší puding (ak chcete menej sladký koláčik, do pudingu už nemusíte dávať tých 6 PL cukru, buď nedáte vôbec, alebo menej podľa chuti :))) ) |
![]() |
hotový puding |
![]() |
a necháme ho vychladnúť |
![]() |
potom si vymiešame zmäknuté maslo so SALKOM (ak nezoženiete karamelové, tak si môžete uvariť klasické, ale s karamelovým je to jednoduchšie :) ) |
![]() |
keď je puding vychladnutý, po troche ho pridávame do krému |
![]() |
hotový krém |
![]() |
pripravíme si 6 plátov a zvyšné 2 si dáme bokom |
![]() |
2 pláty priložíme k sebe a natrieme 1/3 krému |
![]() |
opakujeme ešte 2 krát, navrchu bude krém |
![]() |
zvyšné dva pláty rozmrvíme (nedávam úplne celé dva pláty, lebo to sa mi už zdalo zbytočne veľa, približne len 1 a 1/2 a zbytok môžme použiť na vytretie misky od krému :)) ) |
![]() |
takisto rozdrvíme aj oriešky |
![]() |
omrvinky a oriešky dáme na vrch marlenky a jemne popritláčame rukou |
![]() |
ozdobíme topingom a ostáva nám najťažšia úloha, nechať postáť do druhého dňa :))) |
![]() |
a na druhý deň môžeme maškrtiť :))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
 | Jana S. (jansam) ID 243759 (upravené 25.7.2015, 10:21) |
Je výýbornááá..... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa G. (sona617) ID 78417 (3.9.2014, 12:24) |
Vyskúšaná! K Marlenke to má podľa mňa ďaleko, ale inak je to skvelý koláčik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina B. (Mata230110) ID 137548 (27.6.2014, 18:00) |
musíím povedať, že je neskutočná.. Kto skúšal originál zákusok (čo sa dá dostať v obcode) tak nie je až taká dobrá ako táto.. mňamka hotová a hlavne jednoducháá vďaka za recept, určite budem robiť častejšie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lukrécia H. (lukrecia346) ID 22620 (11.4.2014, 13:58) |
už sa tešíme na výsledok |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lukrécia H. (lukrecia346) ID 22620 (11.4.2014, 13:58) |
ako dlho to salko variť v plechovke?nie je to jasné z toho receptu dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (11.4.2014, 14:44) |
vzhladom na to, ze pise o karamelovom salku, tak sa nevari, je totiz uvarene... inak klasicky 2 hod, ked mate normalne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (16.3.2014, 15:54) |
vyskúšané, naozaj rýchle a vynikajúce ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea M. (ajajajuska) ID 66716 (15.3.2014, 20:00) |
Opäť veľmi chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (26.12.2013, 17:03) |
...Marlenku podľa tohto receptu som robila po prvýkrát na tieto vianočné sviatky a musím skonštatovať, že všetci čo ju ochutnali boli nesmierne nadčení pre jej výnimočnú chuť . Určite som ju nerobila posledný krát. Fakt je to rýchly a veľmi chutný zákusok. Andrejka, veľmi pekne vám za tento recept ďakujem.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (ajajajuska) ID 66716 (30.12.2013, 16:05) |
Nie je zač, som rada že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (23.12.2013, 21:14) |
Fantastický recept. Ďakujem. Obávam sa či vôbec zostane na zajtra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (ajajajuska) ID 66716 (30.12.2013, 16:04) |
Som rada,že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia J. (diiinka) ID 12540 (23.12.2013, 21:00) |
Poradite mi niekto prosim? Nezohnala som karamelove salko, takze len klasicke a ja blba som zabudla, ze salko sa vari v plechovke. Takze som ho uvarila do 15 min. stuhlo a co teraz? Pokracovat normalne zmiesanom s pudingom a natierat na platy, alebo kaslat na to zajtra kupit dalsie salko a uvarit ho v plechovke a tak urobit marlenku. Co poviete? Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria s. (mery73) ID 77680, mimibazar.sk/mery73 (21.12.2013, 22:11) |
suuuper receptík-suuuper nápad- u Nás všetci marlenku zbožňujú-keď som ju robila naposledy bleskovo bol prázdny plech a koľko roboty je s pečením toľkých- plátov túto môžem urobiť-kedykoľvek  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (ajajajuska) ID 66716 (30.12.2013, 16:04) |
Veru, je do bleskovka a pri tom super mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petronela G. (ikuska82) ID 88539 (20.12.2013, 13:49) |
Ahoj,chystam sa spravit,neviete mi poradit aka je asi dlha trvanlivost toho kremu?chcela by som na vianoce,len neviem ci mozem spravit uz dnes alebo pockam az tesne pred aby dlhsie vydrzala?Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (21.12.2013, 0:19) |
ja by som to neriskovala...tiez ju idem robit...ale az v nedelu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (jansam) ID 243759 (upravené 18.4.2015, 10:55) |
Je naozaj výýýborná,ďakujem za recept.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |