. .. .. .. .. .. .
. .

Cheesecake s jablkami... - RECEPT 55366

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 21.5.2025 22:51
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Cheesecake s jablkami...


[ recept č. 55366 zo dňa  ]


Cheesecake s jablkami...


POTREBNÉ PRÍSADY

150g maslových sušienok, 125g masla /alebo Hery/ ♠♠♠♠♠ KRÉM: 500g tvarohu /alebo 250g tvarohu a 250g Lučiny/, 2 kyslé smotany /spolu 400g/, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový struk /môže sa nahradiť 2-3 ČL vanilkovej esencie/ , šťava a kôra z 1/2 citróna, 150g práškového cukru, 5 vajec ♠♠♠♠♠ NAVRCH: 4 ks kyselkavých jabĺk, 25 g kryštálového cukru /ja som dala trstinový/, 50 ml jablkového džúsu.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme jablká, ktoré pôjdu na povrch...jablká očistíme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké mesiačiky, dáme do kastrólika, zasypeme cukrom, zalejeme džúsom a dáme prikryté dusiť. Od bodu varu si ich necháme podusiť ešte 5 minút. Potom jablká necháme v kastróliku vychladnúť.

♠♠♠♠♠

Potom si pripravíme sušienky...roztlačíme ich a zmiešame so zmäknutým maslom alebo Herou. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy /ja som mala len 22 cm, postačila, ale väčšia by bola lepšia/. Nalejeme krém a dáme piecť na 170°C na 20 minút. Navrch naukladáme mesiačiky z jabĺk, zalejeme šťavou, ktorú jablká pustili a ešte necháme piecť 45 minút. Upečený cheesecake necháme ešte 1 hodinu v teplej rúre s pootvorenými dvierkami. Potom ho necháme vychladnúť a na pár hodín dáme ešte do chladničky.

♠♠♠♠♠

KRÉM: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do misy si dáme práškový cukor, žĺtky, dreň s vanilkového struku /alebo vanilkovú arómu/, kôru z citróna - vyšľaháme do penista a potom pridáme tvaroh /alebo tvaroh a Lučinu/, kyslú smotanu,puding, šťavu z citróna a znovu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
<< Bešamelové čokoládové rezy... | Cheesecake s jablkami... | TIP TOP rezy... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu