
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Cheesecake s jablkami...[ recept č. 55366 zo dňa 26.10.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 150g maslových sušienok, 125g masla /alebo Hery/ ♠♠♠♠♠ KRÉM: 500g tvarohu /alebo 250g tvarohu a 250g Lučiny/, 2 kyslé smotany /spolu 400g/, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový struk /môže sa nahradiť 2-3 ČL vanilkovej esencie/ , šťava a kôra z 1/2 citróna, 150g práškového cukru, 5 vajec ♠♠♠♠♠ NAVRCH: 4 ks kyselkavých jabĺk, 25 g kryštálového cukru /ja som dala trstinový/, 50 ml jablkového džúsu. POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme jablká, ktoré pôjdu na povrch...jablká očistíme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké mesiačiky, dáme do kastrólika, zasypeme cukrom, zalejeme džúsom a dáme prikryté dusiť. Od bodu varu si ich necháme podusiť ešte 5 minút. Potom jablká necháme v kastróliku vychladnúť. ♠♠♠♠♠ Potom si pripravíme sušienky...roztlačíme ich a zmiešame so zmäknutým maslom alebo Herou. Hotovú zmes roztlačíme na dno tortovej formy /ja som mala len 22 cm, postačila, ale väčšia by bola lepšia/. Nalejeme krém a dáme piecť na 170°C na 20 minút. Navrch naukladáme mesiačiky z jabĺk, zalejeme šťavou, ktorú jablká pustili a ešte necháme piecť 45 minút. Upečený cheesecake necháme ešte 1 hodinu v teplej rúre s pootvorenými dvierkami. Potom ho necháme vychladnúť a na pár hodín dáme ešte do chladničky. ♠♠♠♠♠ KRÉM: Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do misy si dáme práškový cukor, žĺtky, dreň s vanilkového struku /alebo vanilkovú arómu/, kôru z citróna - vyšľaháme do penista a potom pridáme tvaroh /alebo tvaroh a Lučinu/, kyslú smotanu,puding, šťavu z citróna a znovu vyšľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. |