
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Miriama M. (Freya13) ID 174942 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Čokoládová torta s marcipánom[ recept č. 55331 zo dňa 23.10.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 6 vajec, 6 PL pr.cukru, 6 PL hl.múky. PARÍŽSKY KRÉM: 300g 74% čokolády, 500ml 33% šľahačky. VIŠŇOVÁ PLNKA: 1 pohár zavárané višne, 1dcl amareto,1 vaniliový cukor,1PL zlatý klas. MANDLOVÝ KRÉM: 2 mandlový puding, 900ml mlieka, 0,5dl amareto, 5PL mleté mandle, 1 hera, 1 vaníliový cukor,+ marcipán Dr.Oetker, višňový džem POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: bielka vyšľaháme s cukrom do peny a múku nakoniec jemne vmiešame. Torta má mandlový krém, preto som do korpusu primiešala pár lyžíc nasekaných mandlí (koľko lyžíc mandlí dáme o toľko menej pridávame múky). Pozn.: robila som dvojitú dávku na formu (26 cm). PARÍŽSKY KRÉM: šľahačku dáme zohriať (NIE VARIŤ!) a rozpustíme v nej čokoládu, miešame. Krém krásne zhustne. Necháme ho vychladnúť, najlepšie nechať odstáť v chladničke do ďalšieho dňa. Neskôr sa môže našľahať, ale ten môj bol taký hustý, že nebolo ani treba :) VIŠŇOVÁ PLNKA:1,5dcl šťavy z višnového kompótu aj s višňami necháme variť na slabom stupni (použila som kompót z Lidla, cca 780ml).Pridáme amareto a vaniliový cukor a necháme variť, pokiaľ sa alkohol nevyparí. Nakoniec pridáme zlatý klas. Mala by postačiť 1PL, ale závisí od množstva použitej šťavy z kompótu. Necháme vyhladnúť MANDLOVÝ KRÉM: najskôr mierne opražíme namleté mandle. Do pudingu pridáme vaniliový cukor (dala som len 1 balenie, aby nebol príliš sladký). Vmiešame pripravené mandle a ak je puding dosť hustý, môžme dať amareto. Ja som pridala aj bielu čokoládu, ktorú som vmiešala do pudingu ešte počas toho ako bol teplý, ale asi to dobrý nápad nebol :( Nakoniec našľaháme spolu s herou a práškovým cukrom - keď máme všetko pripravené, prvý korpus natrieme višňovým džemom, naň rozotrieme parížsky krém. Na parížsky krém rozotrieme višňovú plnku a priložíme druhým korpusom. Tento korpus pokvapkáme amaretom, aby bol vlhký a natrieme v hrubej vrstve mandlový krém. Priložíme tretí korpus, zľahka v tenkej vrstve ho natrieme mandlovým krémom, ktorý zostal aj na vrch a aj po okrajoch. Nakoniec potiahneme rozvaľkaným marcipánom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie :) |
Dominika B. (domca benkova) ID 284482 (30.11.2013, 13:20) |
Dobrý deň, chcem sa spýtať prvý krát idem robiť tortu kúpila som si fondán biely a Wilton gélovú farbu. Ako ten fondán zafarbím nezmiešava sa s ničím ten gél?? Prosím Vás poradíte mi?? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |