ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Parizske rozky
[ recept č. 5527 zo dňa 25.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 4 bielky, 30dkg praskoveho cukru, 3 lyzice hrubej muky, 15 dkg mletych orechov, trocha prasku do peciva (na spic noza) * Krem: 2 vajcia, 2 lyzice kakaa, 4 lyzice praskoveho cukru, 250g hery alebo ineho margarinu * Cokoladova poleva
POSTUP PRÍPRAVY
Moja prvotina tychto krehkych "cukroviniek"... boli uzasne, len foto nevyslo ,(... Je tu uz par podobnych receptov, ale s mojou plnkou som tu este Parizske rozky nenasla, tak pridavam...
Priprava cesta: Bielky s cukrom vyslahame nad parou do tuheho stavu, primiesame muku, pomlete orechy a troska prasku do peciva. Nechame vychladnut. Z vychladnutej masy tvarujeme rozteky, ja som to robila rukou, mierne pomucenou, ale mozete aj cesto striekat na plech. Pecieme kratko v mierne vyhriatej rure (ja som mala trubu vyhriatu asi na 150°C) do svetlohneda - nepripalit :)...
Priprava plnky: Cele vajcia, kakao, praskovy cukor vyslahame nad parou. Dame vychladnut a pridame margarin, vymiesame na hladky krem.
Na koniec rozky macame v cokoladovej poleve, ktoru nechame stuhnut... |
 | Katarína K. (katana) ID 41442 (2.8.2008, 15:01) |
na prvotinu vyzerajú super fakt sú krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |