. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačkové rezy - RECEPT 55121

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Šľahačkové rezy


[ recept č. 55121 zo dňa  ]


Šľahačkové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 120 g mäkkého masla, 140 g práškového cukru, 4 vajíčka , 6PL lyžíc mlieka, 140 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g kryštálového cukru, mandlové lupienky. Plnka: 1 Rama cremefine na šľahanie (alebo šľahačková smotana so stužovačom), malé ovocie ( jahody, čučoriedky, maliny, alebo väčšie nakrájame, môže byť aj kompót, alebo mrazené ovocie - dobre odkvapkané )

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vyšľaháme do peny žĺtky s práškovým cukrom a maslom, pridáme mlieko, vmiešame preosiatu múku s pr. do pečiva. Cesto natrieme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečiacim papierom. Zo 4 bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme sneh, natrieme na cesto a posypeme mandlovými lupienkami. Pečieme na 180°C.

Vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, budeme mať 2 diely o rozmeroch 30 x 20 cm. Jeden diel natrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme na ňu ovocie . Druhú polovicu korpusu nakrájame na 12 ddielikov, poukladáme na vrch a koláč dokrájame do spodku. Nakoniec pocukrujeme.

Je to ozaj luxusný zákusok. Ja som ho piekla z dvojitej dávky, nakoľko u nás je koláč na pol plechu akob& sa ani nepieklo.

Mne tento recept prišiel mailom, tak sa chcem podeliť. Ja som ho tentoraz robila bez ovocia. Na fotke síce nevyzerá vábne, ale to len preto, že som stihla ledva odfotiť posledný kúsok a ako inak ten posledný je vždy krajný......
<< marlenka | Šľahačkové rezy | JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.11.2013, 22:42)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (1.1.2014, 16:46)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2013, 19:32)
draha, tak ty si po takej dlhej dobe pridala receptus? (Y) a rovno takato paradicka : :-) (clamp) no super, sikulka je moja Evulqa....zakusok vyzera velmi, velmi zravo,isto ho niekedy vyskusam...cmuk (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.11.2013, 19:34)
je ozaj dobrý koláčik, ja ho pečiem už na celý plech ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) lebo u nás koláč na pol plechu akoby ani nebol |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2013, 21:19)
Náááhodou, Evulka, vyzerá pekne. (Y) Hneď by som si dala. Len pre istotu, do cesta idú len žĺtky? takže to nie je piškóta asi... A ešte, sneh natierať na surové cesto, však? Dĺžku pečenia aspoň orientačne si nepamätáš? (ok, tak špajdlíkom...) Niekedy by som skúsila, vyzerá veľmi lákavo (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.10.2013, 10:31)
kristínka, áno do cesta idú len žltky, ale ak je jedno dve bielka k dispozícii , môžu s a vyšľahať a pridať, aj tak som to skúšala a nebol rozdiel, ten sneh sa dáva na surové cesto posype sa mandľani a tak sa to spolu pečie. Dľžku ečenia sinepymätám, ale zvyknem piecť na 180 -200 °C kým povrch nezhnedne, snáĎ som pomohla a nie jej neskoro, nech sa darí (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta S. (excela) ID 43705 (29.9.2013, 17:26)
(Y) (Y) (Y) skvelý receptík....
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.9.2013, 19:57)
ďakujem pekne za komentár (L) (L) (L) (L) (L) ja len posúvam ďalej recepty, ktoré stoja za to vyskúšať ich (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu