Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Lístkové variácie
[ recept č. 5511 zo dňa 24.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
lístkové cesto , nutela, kandizované ovocie, škoricový cukor, žltok s mliekom na potretie, na slané soľ a sezam
POSTUP PRÍPRAVY
toto je niečo, s čím sa napiplete a zmizne za pár sekúnd a všetko som vyrobila len z jedného listkového cesta
kuk nižšie
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
z vyvaľkaného lístkového cesta si vykrojíme hrebienky, potrieme žltkom rozšľahaným s mliekom , uložíme na suchý plech a upečieme doružova |
![]() |
upečené, necháme vychladnúť, potrieme nutelou spodnú časť a priložíme druhý hrebienok, uložíme na tácku a popráškocukrujeme |
![]() |
hotovo |
![]() |
na ružičky si vykrojíme kolieska, na dve potrebujeme 5 koliesok, jedno koliesko si stočíme potretou stranou dovnútra a v polovici prestrihneme, tak nám vzniknú vnútorné lupienky, ďalšie štyri kolieska prekrojíme na polovice ( budeme mať 8 polovičiek ) a omotáme po 4 polovičky kliesok okolo vnútorného lupienka, ďalšie 4 okolo toho druhého prestrihnutého lupienka |
![]() |
uložíme na plech, do stredu dáme kandizované ovocie a upečieme |
![]() |
po upečení popráškocukrujeme |
![]() |
srdiečka urobíme tak, že si vyvaľkáme z cesta dlhý pruh, ktorý si preložíme zhora a zdola k stredu, potom ešte raz prehneme v polovici, narežeme asi 0,5cm kúsky, ktoré uložíme reznou stranou na plech, potrieme žltkom a posypeme škoricovým cukrom, upečieme |
![]() |
upečené a popráškocukrované |
![]() |
zo zbytku cesta som , aj keď sa lístkové cesto nemá zmiestiť, ja som to porušila, ale znova som ho 3krát prekladala, ako keď sa vyrába , aby som zachovala to listkovanie, najprv som vyvyľkané cesto potrela žltkom, povykrajovala radielkom také asi 0.5cm pásiky a prekladala z toho mriežky, ale tu už mi moja trpezlivosť niekam zdrhla, tak som vyrobila iba tri a ostatné ostali len tenučké tyčinky, posolila som posypala sezamom a upiekla |
![]() |
v slanom vydaní |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Gabriela V. (Gabrielka1) ID 17584, mimibazar.sk/gabrielka1 (7.4.2009, 14:29) |
tak Vám pekne Ďakujem za inšpiráciu, určite to na sviatky vyskúšam. Je to fakt pekné a určite aj chutné. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.4.2009, 20:20) |
Gabika, teší ma , že som ťa inšpirovala daj potom vedieť, či mali uspech prajem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jarmila p. (mamalady) ID 37135 (25.5.2008, 19:14) |
Čauko Evinka, teda poviem ti, si šikula. Ja tiež vymýšľam všeličo, aby som sa nenarobila s cestom. Používam hotové lístkové cesto, ale takéto variácie ma ešte nenapadli. Vyskúšam! Dievčatá berte si z Evičky príklad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.5.2008, 19:16) |
ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mirka K. (ovecka17) ID 26041 (25.5.2008, 10:17) |
Vypadá to moc hezky jak dlouho to vydrží čerstvé?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.5.2008, 19:05) |
juj, ťažko povedať, deti to "sežrali" -spapkali asi za 20 minút chutilo im , ale lístkové cesto inak by malo vydržať aj niekoľko dní |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2008, 18:41) |
tak tomu hovorim telepatia. prave som si vybrala listkove cesto, ze z neho idem nieco urobit, ale najprv urobim kuk na mmb, ze sa inspirujem. vdaka za tip.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 19:27) |
nie je za čo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |