
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Katarína O. (Kati99) ID 207946 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Čalamáda so zelenými paradajkami[ recept č. 54973 zo dňa 13.9.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg zelené paradajky , 2 kg uhorky nešúpať , 2 kg cibuľe , 2 kg červenej papriky , 5 kg bielej kapusty , Nálev : 0,7 dcl octu , 0,5 kg cukru , hrst soli ,1 deko alebo podobné , 1 kávová lyžička Borkly - nevarit iba rozpustit POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu klasicky nakrájeme ako na čalamádu , ja na robote na koliečka všetko premiešame a zalejeme rozpusteným nálevom . Premiešame a necháme odstat aspoň pár hodín . Plníme do fliaš a klasicky sterilizujeme . Jedla som už naozaj rôzne čalamády ale tato je EXTRA chrumkavá a jedinečnú chut tam dodajú práve tie zelené paradajky . Skúšala som to aj nahradit ale to je práve to čaro tej zelenej paradajky . Vyšo mi 14 x 0,7 dcl + 3 malé fľašky Tento recept mám Maďarska kde sú vyhlásený majstri v nakladaní zeleniny . |
![]() | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (15.9.2013, 13:13) |
Môže byť, že tam tá zelená paradajka urobí svoje. Jedny hovoria, že je to nezdravé, niektorý oponujú. U nás sa roky zavárajú zelené paradajky rozpolené rezom dolu a nálev ako klasika uhorky. Alebo ak sú menšie, tak sa len prepichnú špáradlom. Môj muž najprv fujkal, no keď ochutnal, uznal, že ako príloha sú výborné. Vyskúšam túto čalamádu, môže byť naozaj super | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Katarína O. (Kati99) ID 207946, mimibazar.sk/kati99 (19.9.2013, 14:07) |
Ano je to špecifická chut ale jedinečna , dúfam že bude chutit ja som robila z 3 dávok lebo ma išli všetci aj v práci aj navštevy zožrať že mňam . ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |