
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
PIZZA |
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Pizzaiola paradajková omáčka na pizzu[ recept č. 5476 zo dňa 23.5.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 cibule, 1 malý zeler asi 50g, 1 stopka stopkového zeleru i s menšími lístkami, 3 PL olivového oleja, 1kg ošúpaných paradajok, 1PL hnedého cukru, 2PL hustého paradajkového pretlaku, 1 bobkový list, 100ml červeného vína, soľ, čierne korenie, 2x na konček noža mletej papriky, na konček noža mletého nového korenia, pol čl sušeného mletého rozmarínu, 2 vetvičky petržlenu, niekoľko kvapiek korenia tabasco POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka sa v Taliansku dáva na pizzu ako podklad a potom sa na ňu kladú rôzne prísady.Ja ju robím do zásoby tak, že znásobím dávku a poto to zasterilizujem.Táto dávka je asi na 4poháre od detskej výživy. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme.Potom ošúpeme zeler,stopkový zeler umyjeme a oba zelery najemno nakrájame.Olej zohrejeme a podusíme na ňom cibuľu,cesnak a zeler.Pridáme pokrájané ošúpané paradajky,pretlak a cukor a necháme krátko povariť.Potom pridáme bobkový list a podlejeme vínom.Pridáme ostatné suroviny,petržlen nakrájame a takisto pridáme do omáčky.Vmiešame niekoľko kvapiek tabasca a omáčku necháme neprikrytú za občasného zamiešania variť asi 20 minút.Napokon omáčku dochutíme, rozmixujeme a dáme do malých pohárikov.Zasterilizujeme. |