
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Špenátovo - parmezánové rizoto[ recept č. 54639 zo dňa 7.8.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Ryza gulata, Kur.Prsia, listovy spenat čerstvý alebo mrazeny - NIE mixovany -ja som použila asi 7mraz.guliciek, sampiony, Cibula, cesnak cca 3strucky, smotana 33%, mlieko, čierne korenie, provensalske kor.(oregano,rozmarin,atd..) Parmezán - cca 100gr Množstvo si musíte každý prispôsobiť podľa potreby. POSTUP PRÍPRAVY Kur. prsia pokrajat na malé kocočky. Opražiť na kocky nakraj. cibulu, pridat mäso, opiecť z každej strany, pridať trošku nakraj.cesnaku, nakraj.šampiony, špenat, okorenit, osolit. Pridať ryzu-neumytu... Trošku tiež oprazit, zaliat riadne vodou a pridať kur. bujon. Podlievat stále vodou.Ked je ryza uz skoro hotova, pridat roztlačený cesnak, 1/2 smotany a mlieko + 1/2 PARMEZÁNU. Chvíločku povariť, a vypat sporák.Nechat dodusit pod pokrievkou. Po cca 20min.sa ryza dodusi, potom zapat ešte nachvilku a doliat smotanu a ak treba ešte mlieko,trosku nechať prevariť, rizoto musi byt vláčne a šťavnaté. Každú porciu pred podávanim posypeme struhanym parmezánom. |