Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Bobuľkový bodkovaný /nepečený/ dezert.
[ recept č. 54625 zo dňa 4.8.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
180g keksíkov /akýkoľvek druh sušienok alebo BeBe kekse/, 100g masla.....200 ml mlieka, 300g kyslej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 1 puding Olé /kokosový alebo vanilkový/, práškový cukor podľa chuti /2-3 PL alebo aj vôbec nemusí byť/, 2 PL želatíny a 5 PL horúcej vody /alebo želatínový stužovač Dr. Oetker/.....1/2 šálky ríbezlí, 1/2 šálky čučoriedok /alebo iná kombinácia bobuľového ovocia/......biela čokoláda alebo strúhaný kokos na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Sušienky alebo kekse najemno rozdrvíme, maslo rozpustíme a primiešame k rozmrveným sušienkam, dobre premiešame a dáme nabok....
Puding Olé rozmixujeme v mlieku, pridáme kyslú smotanu, podľa chuti cukor, premiešame. Želatínu necháme rozpustiť v horúcej vode, časť plnky vmiešame do želatíny /aby sa nezrazila/ a potom želatínu vmiešame do plnky. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame do pripraveného krému, nakoniec vidličkou zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie.
Formu na biskupský chlebíček alebo srnčí chrbát /alebo akúkoľvek formu/ vystelieme fóliu a nalejeme pripravený krém, zarovnáme a posypeme pripravenou sušienkovou zmesou, jemne pritlačíme a necháme aspoň 12 hodín tuhnúť v chladničke. Potom dezert vyklopíme a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou alebo kokosom... |