
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Eva V. (EvaVA) ID 281431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Torta Letné pokušenie[ recept č. 54563 zo dňa 29.7.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: • 4 žĺtky • 60 g práškového cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • štipka soli • ½ kávovej lyžičky Mandľovej arómy Dr.Oetker • 120 g detskej krupice • 80 g nastrúhaných mandlí • 40 g hladkej múky • 4 bielky • 60 g cukru Na náplň: • 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker • 250 ml mlieka • 1 zarovnaná polievková lyžica cukru • 3 zarovnané polievkové lyžice detskej krupice • 250 g kyslej smotany • 150 g cukru • šťava z jedného citróna • 200 g zmesi drobného ovocia (možno použiť čerstvé, mrazené aj kompótované) • 2 polievkové lyžice ovocnej šťavy z kompótu Na ozdobenie: • 50 g zmesi drobného ovocia • 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker • 20 g nastrúhaných mandlí Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ a arómu do peny. Dôkladne premiešame krupicu, mandle a múku. Z bielkov a cukru vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tuhý sneh. Do peny zľahka ručne vmiešame striedavo múku a sneh. Cesto naplníme do tortovej formy s dnom vyloženým papierom na pečenie a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút 2. Na prípravu náplne necháme želatínu napučať v studenej vode. Za stáleho miešania zvaríme v kastróle mlieko, cukor a detskú krupicu. Odložíme zo sporáka, vmiešame želatínu a necháme mierne vychladnúť. Pridáme kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Do polovice náplne vmiešame drobné ovocie. 3. Vychladnutý korpus jedenkrát pozdĺžne rozkrojíme, okolo spodného plátu upevníme očistený okraj formy a pokvapkáme ovocnou šťavou. Na povrch nanesieme náplň s ovocím, priložíme druhý plát korpusu a opatrne pritlačíme. 4. Zvyšnú náplň bez ovocia rozotrieme na povrch torty a na hodinu odložíme do chladničky. Po zatuhnutí formu odstránime a okraj torty posypeme mandľami. 5. Na ozdobenie rozmixujeme ovocie ponorným mixérom, zmiešame s tortovým želé a povaríme asi 1 minútu. Tortu ovocným pretlakom pofŕkame. |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (1.8.2013, 17:56) |
http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-letne-pokusenie/43578-recept.html | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.8.2013, 14:30) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (9.8.2013, 16:02) |
ani sa nenamaha uviest zdroj ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (29.7.2013, 15:56) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |