. .. .. .. .. .. .
. .

Rebarborový koláč zo špaldovej múky :-) - RECEPT 54191

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 177553 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Rebarborový koláč zo špaldovej múky :-)


[ recept č. 54191 zo dňa  ]


Rebarborový koláč zo špaldovej múky :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

350g špaldovej múky, 350ml kyslého mlieka (cmaru), 3 PL medu (podľa chuti viac či menej), 50 g klasického masla alebo 1PL kokosového alebo orechového oleja,1 ML škorice, 1 ML sódy bicarbóny.........+ rigotta a 1 vajíčko (poprípade cukor podľa chuti) a rebarbora

POSTUP PRÍPRAVY

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila rebarboru a robím z nej všeličo.Tu je jeden receptík:Cesto používam ako pri tomto recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53104&user=177553

Do misky dáme múku,škoricu,sódu, med,prilejeme vychladnuté rozpustené maslo alebo olej a nakoniec cmar.Všetko spolu vareškou zmiešame,vôbec sa s tým nebavkáme.Do maslom vymazanej koláčovej formy cesto rovnomerne rozotrieme. Rigottu (tvaroh) rozmiešame s vajíčkom a nalejeme na cesto.Poukladáme umytú,osušenú a na cca 1cm pokrájanú rebarboru.Posypeme vanil.alebo škoricovým cukrom.Pečiem na 180 *C cca 40 - 45 ale záleží od trúby,preto radšej sledujte.

Tu kde žijem sa rebarbora pestuje vo veľkom a je krásne červená.Preto ja osobne ju ani nešúpem,ani nezasypávam cukrom,pretože je výborná aj tak.Jemne kyselkavá.Samozrejme vy si ju kľudne ošúpte a zasypte medom,alebo cukrom.

Prajem dobrú chuť :-)
<< Morčacia rolka plnená šampiňónami :-) | Rebarborový koláč zo špaldovej múky :-) | hudobná do ZUŠ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (30.5.2015, 22:41)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (21.5.2015, 22:54)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Korduliaková (JameeShop) ID 215477, mimibazar.sk/jameeshop (3.5.2014, 21:25)
Tak toto je úplne že úžasný koláčik (Y) Ďakujem krásne za recept (L) Nerada používam bielu múku, preto som sa mu veľmi potešila. Je chuťovo fantastický a aj zdravší, takže si môžem dať s čistým svedomím o kúsok naviac :-) Inak nestihol ani poriadne vychladnúť a už je pol plechu fuč ,-)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (7.5.2014, 18:13)
:-) :-) supeeer, teší ma, že Vám chutil (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (16.7.2013, 12:09)
mám rada rebarborové koláče tak môžem skúsiť aj takýto (skolak)
ODPOVEDAŤ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (16.7.2013, 9:24)
Skvely, rebarboru mam v kolacoch velmi rada. (Y)
ODPOVEDAŤ
VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009, mimibazar.sk/mimimi (26.6.2013, 13:06)
Mňaaam ten vyzerá chutne, vyskúšam (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu