Miroslav R. (miroslavrybar) ID 277769 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Zeleninové šaláty s tradičným tekvicovým olejom
[ recept č. 54172 zo dňa 24.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zelenina vhodná na šaláty (pekinská kapusta, ľadový šalát, hlávkový šalát, poľníček, čakanka, paradajky, paprika, uhorka, fazuľa, cibuľa, a pod.) • Tradičný tekvicový olej • Soľ (voliteľné) • Ocot (voliteľné)
POSTUP PRÍPRAVY
Šalát z pekinskej kapusty (Brassica pekinensis) s tradičným tekvicovým olejom • 1. Odstrániť vonkajšie listy (netreba ju umývať, nie je tam potom voda a tak lepšie vynikne chuť oleja). • 2. Zeleninu nakrájať na požadovanú veľkosť. • 3. Do nakrájanej kapusty pridať tekvicový olej a zamiešať, opäť pridať olej a zamiešať. Oleja toľko, aby ho bolo cítiť. Najlepšie je začať len s pridaním samotného oleja, aby bol rovnomerne rozptýlený po celej zelenine, a až potom podľa chuti dochutiť napríklad soľou, octom, atď. • Podobným spôsobom sa dá pripraviť rôzna zelenina a samozrejme je možné zmiešať viaceré zeleniny. Paradajky samotné alebo s trochou cibuľky sú vynikajúce. Fantázii a chuti sa medze nekladú.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Základné suroviny. |
![]() |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
![]() |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
![]() |
Základné suroviny. |
![]() |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
![]() |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
![]() |
Základné suroviny. |
![]() |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
![]() |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
![]() |
Základné suroviny. |
![]() |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
![]() |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Sebastián Ž. (sziska) ID 269422 (3.3.2014, 14:35) |
Prispievam zaujímavou kombináciou čerstvej mäty a zeleniny. Šalát je veľmi obľúbený hlavne v Iráne. Čítajte viac na odkliku http://www.i-potraviny.sk/shirazi-osviezujuci-perzsky-zeleninovy-salat-video-recept/ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |