
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Alena K. (ALENAK) ID 16914 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Paradajková omáčka na cestoviny[ recept č. 53887 zo dňa 31.5.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg paradajok, najlepšie sú také domáce čerstvé zo záhradky, alebo z trhu, aby pekne voňali, olej, cibuľa, cesnak, soľ, bazalka, parmezán, cestoviny. Rozpis je asi na tri porcie. POSTUP PRÍPRAVY Paradajky zalejeme v mise vriacou vodou, chvíľu necháme a ošúpeme. Nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké plátky asi dva strúčky cesnaku. Chvíľu porestujeme, pridáme 2/3 ošúpaných a nakrájaných paradajok a zopár potrhaných lístkov bazalky. Prikryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť. Osolíme podľa chuti. Občas premiešame, paradajky pustia šťavu, takže môžete nechať pokrievku na hrnci, tak aby para aj unikala von. Ide o to, aby sa tá šťava vyvarila. Asi po 3/4 hodine pridáme pretlačený jeden strúčik cesnaku, ostatné paradajky a znovu bazalku. Dusíme odokryté ešte asi 10 minút. Podávame z akýmikoľvek cestovinami, špagetami, posypané podľa chuti parmezánom. Tá chuť omáčky je neskutočná. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (31.5.2013, 14:38) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena K. (ALENAK) ID 16914, mimibazar.sk/alenak (31.5.2013, 14:23) |
výborná omáčka ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |