končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
veronika s. (nikaszan) ID 237581 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Francúzske croissanty[ recept č. 53765 zo dňa 23.5.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 680g hladkej múky,42g droždia,100ml mlieka,170ml vlažnej vody,2vajcia,50g cukru do kvásku,sol,280g masla. POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme,pridáme cukor,sol,pomrvené droždie,vajcia,vlažné mlieko,vlažnú vodu a vypracujeme polohusté cesto.Rozvalkáme ho na pomúčenej doske,poukladáme plátky masla,zložíme a znova rozvalkáme.Prikryjeme a necháme 15minút odstáť.Postup rozvalkania a zloženia zopakujeme.Zložené cesto necháme 20minút odpočívať na teplom mieste.Rozvalkáme ho asi na pol centimetra do tvaru obdížnika a nožom pokrájame na štvorce.Každý štvorec zrolujeme a stočíme do tvaru rožka.Potom ich potrieme rozslahaným vajcom a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov celzia dozlatista. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.5.2013, 12:40) |
ODPOVEDAŤ |