
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ČO DOM DAL |
Natali F. (druna) ID 217609 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Vyprazane pirozky na slano[ recept č. 53717 zo dňa 17.5.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Neodolateľne, jednoduche, fantastické! 500 g múky 250 ml vlažnej vody 1 lyžica soli ½ lyžice cukru 4 lyžice oleja olivoveho 1 sáčok alebo 42 g čerstvého droždia slnecnicovy olej na vyprazanie a nie len na dno do hrnca urcite takych 5-8 cm oleja aby pirozky plavali a nedotykali sa dna a tak sa nam nepripalia Prisady na plnenie Feta syr na kocecky, šunka, mini parky,klobaska na kocecky alebo kruzky, zemiakova plnka- varené zemiaky a lisované s nakrájanou jarnou cerstvou cibuľkou aj s vnatkou čierne korenie a rozdrolena feta,ale mozeme pouzit aj tvaroh a dosolime,pripadne nastruhany eidam POSTUP PRÍPRAVY Do pohára s teplou vodou pridáme 1 lyžičku cukru a droždie rozpustime Do misky nasypeme múku, soľ, olej a vodu s droždím, miesime ručne. Keď sa odlepuje cesto zo strán misy je hotove na kysnutie Zakryte na 20-30 minút. Do hlbokeho hrnca nalejeme dosť olej a nechame riadne zohriat. Rozvalkame cesto na max pol cm a vykrajujeme poharom,troska ponatahujeme a naplnime plnkou , rozky cesta riadne pritlacime,aby sa nam pirozky neotvarali pri smazeni, konecny tvar je ako polmesiac. Akonáhle je olej horúci smazime z oboch stran do zlatova a vyberame dierovanou podberackou Pozor,smazia sa dost rychlo takze musite byt stale pri tom,vyberame na kuch.papierom vystlany tanier Papame este teple!!! Foto prilozim,aj ked som to robila tento tyzden 2 krat zabudla som odfotit... |