Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.1.2011 |
Naposledy: 29.9.2018 10:42 |
Aktualizácia: 26.9.2013 16:45 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Vanilkovo – jablkový, rýchly a výborný :-)
[ recept č. 53605 zo dňa 8.5.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 jablko, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka sódy bikarbóny, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky oleja, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 vajce, čokovločky alebo kúsky čokolády Poleva: vanilkovo-smotanový puding, 1 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 350 ml mlieka, horká čokoláda 1 hrnček = 250ml
POSTUP PRÍPRAVY
V miske zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, PDP, sódu bikarbónu, čokovločky) a zvlášť vymiešame tekuté prísady (vajce, olej, mlieko). Obe spojíme do jednej zmesi, pridáme na hrubo postrúhané jablká, čokovločky a premiešame. Zmes vlejeme na maslom vymastený a krupicou vysypaný pekáč a pečieme pri 200° približne 15 - 20 minút. Polevu pripravíme z pudingu, mlieka a cukru podľa návodu. Miešame, až kým bude poleva vlažná, aby sa nám nevytvorila kožka, potom rovnomerne rozotrieme na koláč a dozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade. Dobrú chuť :) |