Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 21.5.2025 22:51 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Broskyňovo likérové rezy...
[ recept č. 53366 zo dňa 21.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
receptík som našla v časopise, prešiel mojimi drobnými úpravami a tu je výsledok: ♥♥♥♥♥ 4 vajcia, 220g kryštálového cukru, 3 balíčky vanilínového cukru, 200g polohrubej múky, 20g zemiakového škrobu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku♥♥♥♥♥ 1 pohár zavaráných broskýň, marhuľový džem ♥♥♥♥♥ Krém: 3 vanilkové pudingy /po 40g/, 100g kryštálového cukru,1 liter mlieka, 250g smotany na varenie, 4 PL želatíny, 8 PL broskyňovej šťavy, 100g práškového cukru♥♥♥♥♥500ml smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, 75 ml vaječného likéru /podľa chuti môžeme ešte pridať práškový cukor - ja ho nedávam, pňretože likér je aj tak dosť sladký/♥♥♥♥♥trochu likéru na pokvapkanie a strúhaná čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO: žĺtka vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom do biela, múku zmiešame s kypriacim práškom a zemiakovým škrobom, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh...do žĺtkovej hmoty vmiešame múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov, rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme na 180 °C asi 10- 15 minút, necháme vychladnúť.
♥♥♥♥♥
Broskyne scedíme, šťavu zachytíme a broskyne nakrájame nadrobno.
♥♥♥♥♥
KRÉM: z litra mlieka odoberiem asi 1/3 a zvyšok dáme variť s kryštálovým cukrom. V 1/3 mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme v studenom vodnom kúpeli za občasného premiešania vychladnúť. Želatínu necháme napučať v broskyňovej šľave a potom ju vo vodnom kúpeli rozpustíme. Vychladnutý puding vyšľaháme s práškovým cukrom, opatrne /ručne/ vmiešame smotanu, a nakoniec rozpustenú želátínu.
♥♥♥♥♥
Vychladnutý korpus natrieme lekvárom a posypeme nakrájanými broskyňami. Zalejeme krémom /ja si okolo korpusu zvyknem dávať"ráfik", ale postačí aj hlboký plech alebo urobiť si mantinely z alobalu/ a necháme asi 1 - 11/2 hod. tuhnúť v chladničke.
♥♥♥♥♥
Smotanu so stužovačmi /a cukrom/ vyšľaháme, keď je takmer hustá, prilejeme likér a došľaháme dotuha. Rozotriem na stuhnutý krém, pokvapkáme likérom a posypeme strúhanou čokoládou... |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.4.2013, 16:48) |
...ďalšie úžasne rezy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.4.2013, 11:02) |
ďakujem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (22.4.2013, 18:33) |
Tak toto musi byt mlsnota . Milujem tieto slahackovo-kremove rezy . Skoda, ze som lava na pecenie...ja len take kolace peciem, kde sa zmiesa vsetko do kopy a vyleje na plech . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.4.2013, 13:49) |
Veru je, a príprava je tiež veľmi jednoduchá - netreba sa toho báť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |