. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohová kocka... - RECEPT 53301

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 21.5.2025 22:51
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Tvarohová kocka...


[ recept č. 53301 zo dňa  ]


Tvarohová kocka...


POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať dva korpusy: na svetlý potrebujeme 4 vajíčka /veľkosť "L" pokiaľ používame "M-kové" tak treba o jedno-dve viac/, 120g polohrubej múky, 160g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ na kakaové potrebujeme 3 vajcia "L- kové /alebo 4 "M-kové/, 60g polohrubej múky, 80g krupicového cukru, 1 PL kakaa a 2 ČL kypriaceho prášku...♠♠♠♠♠ NA krém si pripravíme: 100g "gréckeho" bieleho jogurtu, 500g jemného tvarohu, 100g práškového cukru, 50g vanilínového cukru, 100g masla /alebo Hery/, 400ml smotany na šľahanie /33%/, 20g mletej želatíny, 1 dcl vody...♠♠♠♠♠ okrem toho: 400g ľubovoľného lekváru, ovocie a čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Svetlý a kakaový korpus pripravujem takmer rovnako: Bielky si oddelím a vyšľahám dotuha, žĺtky vyšľahám s cukrom "dobiela", múku zmiešam s kypriacim práškom /pri kakaovom korpuse si vmiešam do múky aj kakao/ a potom do žĺtkovej zmesi nastriedačku zľahka vmiešam múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov...každý korpus si upečiem zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pečiem na 180 °C, asi 10 minút a nechám vychladnúť. Potom svetlý plát natriem lekvárom /čím ho je viac, tým lepšie/, priložím kakaový plát, dobre pritlačím, papier na pečenie stiahnem a natriem krém, ozdobím podľa fantázie a nechám stuhnúť v chladničke. Pokrájame na kocky a môžeme servírovať...




♠♠♠♠♠




KRÉM: Želatínu si namočím do vody a vo vodnom kúpeli rozpustím. Maslo roztopím, vyšľahám s práškovým a vanilínovým cukrom, všľahám tvaroh a grécky jogurt /mali by mať izbovú teplotu/, smotanu na šľahanie dotuha vyšľahám A zľahka vmiešam do tvarohovej zmesi...do rozpustenej želatíny vmiešam za jednu PL tvarohovej zmesi /to aby sa mi želatína "nezgrcla" a neboli z nej hrudky/ a potom takto upravenú želatínu vmiešam do tvarohovej zmesy metličkou...
<< Eskimo rezy... | Tvarohová kocka... | ♥♥♥ Bábovkovo...♥♥♥ >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.4.2013, 10:02)
tak toto fakt vyzerá že mňaaaaam (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (17.4.2013, 15:49)
,-) ,-) ,-) Ďakujem... (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.4.2013, 9:06)
Mňam, dobrotka (zajic) a ešte aj pekne vyzerá (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.4.2013, 9:32)
(L) (L) (L) Ďakujem... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu