
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tvarohová kocka...[ recept č. 53301 zo dňa 13.4.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať dva korpusy: na svetlý potrebujeme 4 vajíčka /veľkosť "L" pokiaľ používame "M-kové" tak treba o jedno-dve viac/, 120g polohrubej múky, 160g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ na kakaové potrebujeme 3 vajcia "L- kové /alebo 4 "M-kové/, 60g polohrubej múky, 80g krupicového cukru, 1 PL kakaa a 2 ČL kypriaceho prášku...♠♠♠♠♠ NA krém si pripravíme: 100g "gréckeho" bieleho jogurtu, 500g jemného tvarohu, 100g práškového cukru, 50g vanilínového cukru, 100g masla /alebo Hery/, 400ml smotany na šľahanie /33%/, 20g mletej želatíny, 1 dcl vody...♠♠♠♠♠ okrem toho: 400g ľubovoľného lekváru, ovocie a čokoláda na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Svetlý a kakaový korpus pripravujem takmer rovnako: Bielky si oddelím a vyšľahám dotuha, žĺtky vyšľahám s cukrom "dobiela", múku zmiešam s kypriacim práškom /pri kakaovom korpuse si vmiešam do múky aj kakao/ a potom do žĺtkovej zmesi nastriedačku zľahka vmiešam múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov...každý korpus si upečiem zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pečiem na 180 °C, asi 10 minút a nechám vychladnúť. Potom svetlý plát natriem lekvárom /čím ho je viac, tým lepšie/, priložím kakaový plát, dobre pritlačím, papier na pečenie stiahnem a natriem krém, ozdobím podľa fantázie a nechám stuhnúť v chladničke. Pokrájame na kocky a môžeme servírovať... ♠♠♠♠♠ KRÉM: Želatínu si namočím do vody a vo vodnom kúpeli rozpustím. Maslo roztopím, vyšľahám s práškovým a vanilínovým cukrom, všľahám tvaroh a grécky jogurt /mali by mať izbovú teplotu/, smotanu na šľahanie dotuha vyšľahám A zľahka vmiešam do tvarohovej zmesi...do rozpustenej želatíny vmiešam za jednu PL tvarohovej zmesi /to aby sa mi želatína "nezgrcla" a neboli z nej hrudky/ a potom takto upravenú želatínu vmiešam do tvarohovej zmesy metličkou... |
![]() | Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (16.4.2013, 10:02) |
tak toto fakt vyzerá že mňaaaaam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (17.4.2013, 15:49) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (15.4.2013, 9:06) |
Mňam, dobrotka ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.4.2013, 9:32) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |