končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) *♥* Šunkovo-tvarohové slimáčiky *♥*[ recept č. 53229 zo dňa 6.4.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1/2 kocky droždia, 1a1/2 čL soli, 2 čL kryšt. cukru, 100 ml oleja, plnka: 250 g údeného tvarohu, 200 g údeného mäsa, 100 g anglickej slaniny, 1 vajíčko, 2-3 PL kyslej smotany, 1 čL vegety, trocha drvenej chilli papriky (nemusí byť, ale je to s ňou super pikantné), posekaná pažítka (alebo iné bylinky) v ľubovolnom množstve, na potretie : 1 bielok, 1 PL mlieka, na posypanie: rôzne semienka ( u mňa rasca) POSTUP PRÍPRAVY 1) Prísady na cesto dáme do DP v obvyklom poradí - tekuté, sypké a zvolíme program "Cesto" 2) Pripravím si plnku - pomelieme alebo mixneme údené mäso a slaninku a zmiešame so zvyšnými ingredienciami 3) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto posypeme múkou a rozvaľkáme natenko do obdĺžnika 4) Plnku rozotrieme po celom ceste, voľný necháme asi len 3 cm okraj dlhšej strany obdĺžnika 5) Cesto s náplňou stočíme do závinu a rozkrájame ho na 2,5 cm hrubé kolieska. 6) Prenesieme ich na plech s PNP, necháme ich 15 min nakysnúť, zatiaľ zapneme rúru na 200 °C 7) Slimáčiky potrieme zmesou bielka a mlieka, posypeme a dáme do rúry upiecť dozlatista (cca 20 min). Počas pečenia rozprášime do rúry trocha vody, alebo dajte na spodok rúry nádobku s vodou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
viktória s. (torias) ID 206491 (7.1.2014, 10:49) | |
toto by som si dala hned pol plecha | |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (16.4.2013, 11:39) |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (18.4.2013, 13:44) | ||
ODPOVEDAŤ |
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (15.4.2013, 18:38) | |
sú výborné, robili sme ich s mamou podla tohto vášho receptu, len som miesto údeného mäsa dala klobásu Bolo to perfektné a pochutili sme si. Aj naša malá chutnala ďakujem | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2013, 11:32) | ||
Tak to ma teší Pravdaže, klobáska je vhodnou náhradou údeného mäsa... a maličkej nebolo moc pikantné? | ||
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (atsi) ID 264015 (7.4.2013, 18:41) | |
Kristinka toto kedy stihaš vypekať? Ale sú krasné na pošmaknutie . Zas ma bude trapiť že by som to mala našim spraviť Toto mi nerob takto často lebo chytim mindrak | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.4.2013, 13:20) | ||
ale čoby! zo mňa mindrák mať nemôžeš. ja robím len celkom obyčajné veci, žiadne náročnosti alebo umelecké diela. Tu sú iné odborníčky a umelkyne... len tak čumím v nemom úžase | ||
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (atsi) ID 264015 (22.4.2013, 19:00) | |||
robila som tieto slmáčky aj ked som ich nemala take pekne ako ty,v šetkým chutnalo a zjedlo sa do posledka budem to robit často | |||
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.4.2013, 18:35) | ||||
hlavne, že vám chutilo Som rada, že sa vám zapáčili slimáčiky | ||||
ODPOVEDAŤ |