ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
*♥* Šunkovo-tvarohové slimáčiky *♥*
[ recept č. 53229 zo dňa 6.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 1/2 kocky droždia, 1a1/2 čL soli, 2 čL kryšt. cukru, 100 ml oleja, plnka: 250 g údeného tvarohu, 200 g údeného mäsa, 100 g anglickej slaniny, 1 vajíčko, 2-3 PL kyslej smotany, 1 čL vegety, trocha drvenej chilli papriky (nemusí byť, ale je to s ňou super pikantné), posekaná pažítka (alebo iné bylinky) v ľubovolnom množstve, na potretie : 1 bielok, 1 PL mlieka, na posypanie: rôzne semienka ( u mňa rasca)
POSTUP PRÍPRAVY
1) Prísady na cesto dáme do DP v obvyklom poradí - tekuté, sypké a zvolíme program "Cesto" 2) Pripravím si plnku - pomelieme alebo mixneme údené mäso a slaninku a zmiešame so zvyšnými ingredienciami 3) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, cesto posypeme múkou a rozvaľkáme natenko do obdĺžnika 4) Plnku rozotrieme po celom ceste, voľný necháme asi len 3 cm okraj dlhšej strany obdĺžnika 5) Cesto s náplňou stočíme do závinu a rozkrájame ho na 2,5 cm hrubé kolieska. 6) Prenesieme ich na plech s PNP, necháme ich 15 min nakysnúť, zatiaľ zapneme rúru na 200 °C 7) Slimáčiky potrieme zmesou bielka a mlieka, posypeme a dáme do rúry upiecť dozlatista (cca 20 min). Počas pečenia rozprášime do rúry trocha vody, alebo dajte na spodok rúry nádobku s vodou.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Z uvedeného množstva vyšlo 25 kusov slimáčikov. Hodia sa k pivu, vínu ale na večeru sme ich mali s mliekom :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | viktória s. (torias) ID 206491 (7.1.2014, 10:49) |
toto by som si dala hned pol plecha  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (15.4.2013, 18:38) |
sú výborné, robili sme ich s mamou podla tohto vášho receptu, len som miesto údeného mäsa dala klobásu Bolo to perfektné a pochutili sme si. Aj naša malá chutnala ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2013, 11:32) |
Tak to ma teší Pravdaže, klobáska je vhodnou náhradou údeného mäsa... a maličkej nebolo moc pikantné?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária S. (atsi) ID 264015 (7.4.2013, 18:41) |
Kristinka toto kedy stihaš vypekať? Ale sú krasné na pošmaknutie . Zas ma bude trapiť že by som to mala našim spraviť Toto mi nerob takto často lebo chytim mindrak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.4.2013, 13:20) |
ale čoby! zo mňa mindrák mať nemôžeš. ja robím len celkom obyčajné veci, žiadne náročnosti alebo umelecké diela. Tu sú iné odborníčky a umelkyne... len tak čumím v nemom úžase  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Mária S. (atsi) ID 264015 (22.4.2013, 19:00) |
robila som tieto slmáčky aj ked som ich nemala take pekne ako ty,v šetkým chutnalo a zjedlo sa do posledka budem to robit často  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.4.2013, 18:35) |
hlavne, že vám chutilo Som rada, že sa vám zapáčili slimáčiky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |