
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) VEĽKONOČNÉ PERNÍČKY[ recept č. 53066 zo dňa 30.3.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba POSTUP PRÍPRAVY Cesto: kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť. Perníčky sú už na druhý deň pekne mäkučké. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (12.4.2014, 15:38) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (28.12.2013, 21:41) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (31.3.2013, 16:01) |
Aj my máme takéto prichystané na veľkonočný stôl ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 (12.4.2014, 10:15) |
Robievame ich niekoľkokrát do roka, vždy majú úspech. Do cesta v poslednej dobe pridávam aj opražené a nadrobno posekané alebo pomleté mandle alebo vlašské orechy, tak pol šálky. .. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.3.2013, 19:21) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |