
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Daniel E. (DanielEs) ID 273354 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Pohánková kaša[ recept č. 53010 zo dňa 26.3.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 220 g pohánky 100 g slaniny 1 hrsť sušených húb 1 cibuľu 20 g masla POSTUP PRÍPRAVY V rýchlovarnej kanvici (alebo na peci) dajte zovrieť 0.5 litra vody. Pohánku prepláchnite na sitku, vsypte do misy, zalejte 375 ml vody a prikryte. Zvyšnou vodou zalejte sušené huby v hrnčeku, ten postavte na sporák a nechajte pomaličky variť. Kým pohánka bobtná a huby nadobúdajú konzumovateľnú podobu, pripravte si v uvoľnenom tempe zvyšné dve suroviny. Cibuľu i slaninu nakrájajte nadrobno. Na väčšiu panvicu hoďte 10 g masla a osmažte na ňom obe. Po troch až piatich minútach pridajte huby i s vodou, v ktorej sa varili (môžete ich najprv nakrájať na menšie kúsky, je to na vás). Akonáhle je pohánka nabobtnaná, pridajte ju na panvicu.\r\nZmes bude pomerne riedka a nekonzistentná. Odoberte z nej preto dve naberačky do hrnčeka, rozmixujte ju dohladka tyčovým mixérom a vráťte na panvicu. Škrob v pohánke zaistí, že kaša bude mať správnu hustotu. Už stačí len zľahka osoliť, vmiešať zvyšné maslo (podľa toho akú máte slaninu) a pohánková kaša je hotová. |
![]() | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (26.3.2013, 20:57) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | anka m. (ANKA M.) ID 132725 (26.3.2013, 20:40) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |