. .. .. .. .. .. .
. .

Východňarské pečené pirohy - RECEPT 52954

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 252277 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Východňarské pečené pirohy


[ recept č. 52954 zo dňa  ]


Východňarské pečené pirohy


POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hrubej múky, štipky polohrubej múky, 0,2 dl kyslého mlieka, sóda bikarbóna, 0,5 droždia, 1 vajce, 1 kg zemiakov, soľ, kúsok masla, čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si cesto: do misy rozbijeme 1 vajíčko, pridáme 1,5 dl vody, 0,2 dl kyslého mlieka, polovičku droždia a všetko dobre rozmiešame. Pridáme 0,5 kg hrubej múky, štipku polohrubej múky, štipku sódy bikarbóny, premiešame a rukami vytvarujeme vláčne cesto. Podľa potreby pridávame múku, ak sa cesto príliš lepí. Keď je cesto dobre vymiesené, dáme ho do misky, prikryjeme namočenou utierkou a dáme najlepšie nad radiátor, aby rýchlejšie nakyslo. Uvaríme si zemiaky, pridáme soľ, čierne korenie, kto má chuť môže pridať aj bryndzu, podusíme.Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na čo najtenšiu hmotu a nožíkom nakrájame štvorce, veľkosť podľa toho, aké chcete mať pirohy veľké, ja väčšinou robím 5x5cm. Čajovou lyžičkou pripravené podusené zemiaky nakladáme na štvorčeky a cesto zlepíme buď to trojuholníkoveho tvaru alebo štvorčekového. Zapneme si sporák, do panvice dáme olej tak, aby boli pirohy aspoň do polovičky ponorené a pečieme z každej strany asi minútu. Vyberiem, necháme chvíľku odkvapkať olej a dáme do misky :-) A potom už len tlačíme :-) mňam
<< Na vyrocie sobasa | Východňarské pečené pirohy | Fantastický mrkvový koláč s citrónovou polevou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (26.3.2013, 19:27)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (24.3.2013, 16:24)
(Y)je to mňamka, ja robievam s podusenou kyslou kapustou.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu