. .. .. .. .. .. .
. .

ŠUNKOVÉ ROLKY V ASPIKU - RECEPT 5270

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 3923 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


ŠUNKOVÉ ROLKY V ASPIKU


[ recept č. 5270 zo dňa  ]


ŠUNKOVÉ ROLKY V ASPIKU


POTREBNÉ PRÍSADY

Šunka, zemiakový šalát, varené vajíčka, Aspik: O,5 l vody, 20 g potravinárskej želatíny, 3 veľké lyžice - kryštálový cukor, 1 čl - soľ, 3cl octu, 1/2 cibule, 1 ks nové korenie, 5 ks čierne korenie, 2 ks bobkový list.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si pripravíme zemiakový šalát, aby bol tuhší resp. kúpime hotový...
Šunku zvinieme so šalátom do rolky a ideme na aspik.
Želatínu pripravíme podľa návodu a zvyšnú vodu z 0,5 l dáme prevariť s cukrom, soľou, octom, korením, cibuľou a bobkovým listom. Varíme cca 5-10 minút.
Prevarenú tekutinu scedíme.
Pridáme želatínu.
Do vopred pripravenej nádoby vlejeme na dno aspik cca 0,5 cm.
Necháme stuhnúť v chladničke - ale zvyšný aspik sledujeme a miešame, aby nám nestuhol.
Keď nám 1. vrstva v chladničke stuhla, poukladáme na ňu šunkové rolky, varené vajíčko, kto má rád tak aj kyslú uhorku a zalejeme zvyšným aspikom a šup s ním späť do chladničky.
Necháme stuhnúť v chladničke tak 1/2 dňa.
Krájame a podávame - sú lepšie ako z obchodu:-)))...
<< SYROVÉ KOLIESKA SO SEMIENKAMI recept podľa Marcelky K. ID 633 | ŠUNKOVÉ ROLKY V ASPIKU | PRSA PRO MANŽÍLKA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marian H. (twerp) ID 185394 (23.7.2012, 21:06)
Prosim, mozete upresnit kolko celkovo vody je potrebne na pripravu aspiku podla vasho receptu? Potravinarske zele je 20g a pripravuje sa z 0,5l vody.
Vo vasom recepte uvadzate, ze "zvysnu vodu z 0,5l dame prevarit s cukrom" atd., z toho vyplyva, ze celkovo 0,5 l ste pouzili na pripravu zelatiny a 0,5l vody na pripravu sladko-kysleho nalevu, ktory ste potom zmiesali so zelatinou. Mne po takomto postupe zelatina nestuhla, lebo bola riedka, bolo to vela vody na jeden sacok zelatiny..
Prosim, upresnite to mnozstvo.

Dakujem
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (24.4.2011, 23:11)
taketo rolky som pred par rokmi predavala,ale to uz je m inulost,na narodeniny pre navstevu spravim,to budu pozerat.
ODPOVEDAŤ
angelika m. (angelinca) ID 136051 (24.4.2011, 20:34)
(velikonoce9) vyzera to super
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu