Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Monika P. (monniqa) ID 236912 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Tvarohový koláč s jahodami
[ recept č. 52198 zo dňa 2.2.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350 g múka polohrubá, 500 ml kefír, 1 ks vajce, 200 ml olej, 250 g cukor kryštál, 1 PLsóda bikarbóna, 3 PLkakao, 1 ks cukor vanilkový, lekvár Plnka: 2 ks zakysaná smotana, 250 g tvaroh, 80 g cukor práškový, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks smotana na šľahanie, 1 ks stužovač, piškóty okrúhle, jahody sterilizované, Poleva: 1 ks zakysaná smotana, 100 g čokoláda varová
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny na cesto všetky spolu vymiešame a pečieme na 175 stupňov približne 25 minút. Na upečené vychladnuté cesto natrieme lekvár a poukladáme piškóty, pomedzi piškóty dáme polky alebo štvrťky jahôd /podľa veľkosti/, potom navrstvíme plnku. Na plnku vymiešame tvaroh a smotany s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku so stužovačom. Na polevu rozpustíme čokoládu nad parou a primiešame kyslú smotanu, natrieme na plnku a dozdobíme./ja som len urobila vlnky vidličkou/. Dáme do chladu stuhnúť na pár hodín, aby nám aj piškóty zmäkli. /ja som robila koláč doobeda, podvečer som podávala/. |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:35) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea K. (samajka) ID 19838, mimibazar.sk/samajka (29.9.2013, 21:41) |
mňam, vyzerá fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika P. (monniqa) ID 236912 (13.11.2013, 11:03) |
ďakujem, aj tak chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Aneta M. (tupinka) ID 99609 (20.9.2013, 11:56) |
zajtra ho budem robiť, dúfam, že sa mi podarí, lebo ma veľmi upútal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Antónia Š. (tonkasar) ID 107448 (13.2.2013, 18:47) |
Koláčik vyzerá super. Chcem ho robiť na oslavu, len mám obavy či ten kefír v ceste necítiť. Nerobí to tam divnú chuť?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika P. (monniqa) ID 236912 (13.2.2013, 22:41) |
ja toto cesto používam na väčšinu koláčov, keď nemám kefír dávam zakysanku, v ceste to vôbec necítiť, má dobrú chuť, takú normálnu koláčovú , tak verím že bude chutiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (2.2.2013, 11:05) |
vyzerá výborne,ale nemám kefír....tak dnes nie,ale vyskúšam,,,,,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika P. (monniqa) ID 236912 (13.2.2013, 22:42) |
ďakujem,namiesto kefíru môže byť aj zakysanka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |