Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)
Mramorový koláč podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥
[ recept č. 52072 zo dňa 24.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO : 100 g hladkej múky * 100 g polohrubej múky * 100 g masla * 1 vajce * 2 - 3 PL studenej vody * ..................NÁPLŇ : 500 g mäkkého tvarohu * 250 g kyslej smotany * 2 vanilkové cukry * 2 - 3 PL cukru * 3 vajcia * 100 g horkej čokolády / 50- 60 % /
POSTUP PRÍPRAVY
Tento receptík je z relácie Tajomstvo mojej kuchyne. Piekla Kamila Magálová.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Múku , maslo a vajíčko zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto. Podľa potreby môžeme pridať trochu studenej vody. Hotové cesto dáme odpočívať do chladničky asi na 30 minút. |
|
2. Čokoládu rozpustíme nad parou. |
|
3. Cesto prstami roztlačíme do koláčovej formy, dno popicháme vidličkou a dáme na 10 minút na 180 * C predpiecť. |
|
4. Tvaroh zmiešame so smotanou a postupne pridávame vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme opatrne, lebo náplň je veľmi riedka. Rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme vychladnutú čokoládu a 2 - 3 PL mlieka, aby obe náplne boli rovnako husté. |
|
5. Predpečený korpus vyberieme z rúry, tú stiahneme na 160 * C a začneme plniť. Do stredu cesta dáme 2 PL bieleho tvarohu a |
|
6...... na ne 2 PL tmavého. Takto opakujeme, kým minieme všetok tvaroh. Jednotlivé vrstvy sa pekne roztečú po celej ploche koláča. Koláč vložíme do rúry a pečieme asi 35 - 40 minút. |
|
7. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Mne sa to mramorovanie nepodarilo, ale chuť je výborná. Prvé foto nie je moje , ale presne tak to má vyzerať, možno nabudúce sa vydarí. :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (25.1.2013, 22:04) |
ja tiež |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 22:11) |
OK ...OK.... OK... .... |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (25.1.2013, 19:54) |
vyskúšam... |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 22:10) |
teším sa. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (25.1.2013, 14:49) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 15:19) |
Ahoj Janka. .....Stojí za vyskúšanie. Je plný tvarohu a čokolády. |
ODPOVEDAŤ |
| dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.1.2013, 14:40) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 15:17) |
..... |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (25.1.2013, 13:33) |
ten vyzerá byť prudko jedlý |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 15:16) |
Ďakujem a vyskúšaj. ... |
ODPOVEDAŤ |
Gabriela M. (gababu1) ID 212994 (25.1.2013, 13:30) |
ja som ho tiez hned skusala...je fantasticky........... |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 13:42) |
Gabika, že je fantastikuš. ..... |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (Zush) ID 145478 (25.1.2013, 13:10) |
Toto je super! Ukladam a vyskusam. Cosi podobne mam tuto: http://povvi.com/gemarmerde-chocoladetaart/ Ale aj tato vyzera supis Blahozelam |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 13:41) |
Ahoj Zuzka. Ten tvoj koláčik vyzerá fantasticky. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Zuzana M. (Zush) ID 145478 (26.1.2013, 10:50) |
Dakujem Zlatka |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (26.1.2013, 23:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 13:38) |
|
ODPOVEDAŤ |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (25.1.2013, 10:27) |
Videla som, ked ho Kamila piekla a hned som si povedala, ze to je nieco co chcem niekedy vyskusat, dufam ze to bude coskoro, vyzera fantasticky. |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 13:37) |
Potom daj vedieť , ako to dopadlo. |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (25.1.2013, 7:09) |
Zlati, aj to Tvoje vyzera vyborne a urcite aj chuti...hned by som to zdegustovala |
ODPOVEDAŤ |
| | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (25.1.2013, 10:11) |
Ahoj Saška. Ďakujem si zlatá. Na chuti to určite neubralo. Ráno som mala ku .... |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2 |