Eva L. (Akve) ID 92234 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
jahodovo čokoládová
[ recept č. 51860 zo dňa 9.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, 200g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4PL kakaa. Krém: Zeesan jahoda pripravený podľa návodu na obale. Je to ochutený stužovač šľahačky, kúpený v cukrárskych potrebách. Čokoládová poleva: 1 čokoláda na varenie, 50g Hery. Ruže: kúpená čokoládová modelovacia hmota. (Ak nemáte Zeesan, nevadí, odporúčam trasený krém: 1 šľahačka, 1 jemný tvaroh, 1 vymixovaný jahodový kompót aj so šťavou, 2 Créme Olé.)
POSTUP PRÍPRAVY
Vymiešame žĺtka s polovicou cukru, potom pridáme olej a vodu. Múku pomiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme tuhý sneh, do ktorého sme prišľahali druhú časť cukru. Pečieme vo vymastenej a vymúčenej forme pri 180 stupňoch asi 50 minút, záleží od trúby. Po vychladnutí 2x prerezať a naplniť krémom. Trochu krému treba natrieť aj na povrch naplnenej torty a nechať dobre schladiť. Potom poliať čokoládovou polevou a ozdobiť podľa fantázie. Dobrú chuť! :-) |
Julia V. (Skautka) ID 5967, mimibazar.sk/skautka (10.1.2013, 12:52) |
kraaaasna, aj tie cokoladove ruzicky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (10.1.2013, 6:44) |
krásna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana A. (adamatosimi) ID 97178 (9.1.2013, 20:32) |
vyzerá fantasticky jedlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |