Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Lucia H. (Luc2) ID 5741 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Steaky zo žraloka na póre a krevetkách
[ recept č. 5150 zo dňa 29.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
steaky zo žraloka(prípadne inej morskej príšery) podľa toho koľko toho doma pojjete:o), ja som mala 400g, cca 50g masla,1/2 menšieho póru, za hrsť kreviet, 1,5 dcl smotany (dala som 10%), soľ, rozmarín a tymián, 1/2 citróna, solamyl na zahustenie, prípadne syr v črievku(ten som ja nedávala, lebo som ho nemala doma)
POSTUP PRÍPRAVY
Maminky toto je veľmi rýchle a vskutku dobré jedlo, aj pre nejedákov rýb. Obed som mala hotový za 15 minút.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
... steaky a krevetky si prepláchneme pod vodou a necháme dobre odkvapkať... |
![]() |
... zhruba takýto veľký pór som použila, vlastne ani nie celý... tu sa nemusíte pozerať na gramáže, póru dajte toľko, koľko máte radi... |
![]() |
...no a tu by mali byť pofotené potrebné suroviny... |
![]() |
...na panvičku si dáme rozpustiť maslo na jemnom ohni!... |
![]() |
...do roztopeného masla vložíme steaky, ktoré sme si z oboch strán posypali rozmarínom, tymiánom a soľou... |
![]() |
... a pokvapkáme šťavou asi z 1/2 citróna... toto spravte na začiatku, aby sa šťava vsiakla a prevarila, inak by sa mohla potom zraziť, keď pridáte smotanu, ale to asi každá z nás vie... |
![]() |
... nechala som ich chvíľočku podusiť pod pokrievkou z oboch strán... naozaj chvíľočku... |
![]() |
... keď sú steaky z oboch strán už také akurát , pridáme krevety... |
![]() |
... a 1/2 nakrájaného póru... |
![]() |
... zalejeme smotanou a počkáme kým sa zavarí... Ak sa vám zdá príliš málo omáčky, tak si kľudne troška podlejte vodou... |
![]() |
... a tu už sme naozaj pred koncom... pridáme druhú polovicu póru, ktorý ja už nevarím, máme radi, keď nám chrúme pod zubami.... Ak sa Vám zdá omáčka príliš vodová, tak ju môžete zahustiť jedným syrom v črievku, prípadne solamylom... Ja som syr nemala, tak som zahusťovala solamylom. Steaky som opatrne vybrala , zahustila omáčku (naozaj len trolinku) a dochutila ešte soľou... |
![]() |
... dobrú chuť... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (27.3.2009, 19:40) |
Lucka tak v tomto momente zahadzujem všetky doklady kašlem na daňové a som u Teba .... až mám mokrý notebook toto musí byť lahôdka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.3.2009, 11:08) |
Deni, ďakujem . Ja už som ich odhodila predvčerom. Uff, úľava  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka R. (Caya) ID 86310, mimibazar.sk/caya (27.3.2009, 18:24) |
tak ja som to robila minuly tyzden mojmu " zahranicnemu "manzelovi ...najprv ..ako mozno rybu in der Sosse schwimmen lassen" )),,,ale potom mu to veeeeeeeeeeeeeelmi chutilo...Len sa Dnes dostanem navstevu...a tiez to chystam...takze som zvedava...ale ja musim povedat , ze SUPER Miriam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (27.3.2009, 19:20) |
ja si spomínam, keď som žila v Nemecku, že takto kukali, keď som si na žemľu natrela maslo a neprekrojila ju. Tisíc krát to videli a tisíc krát sa čudovali Teší ma , že chutilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana J. (Belucio23) ID 7080, mimibazar.sk/belucio23 (22.7.2008, 19:13) |
A akú prílohu ste robili k tomuto papáničku? Žraloka nemali, tak som kúpila celkom pekné filé a chcela by som to urobiť vo štvrtok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (24.7.2008, 8:30) |
Zuzka, zemiaky ako na obrázku.Nech Vám chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana J. (Belucio23) ID 7080, mimibazar.sk/belucio23 (28.7.2008, 10:55) |
No Lucka a ako chutilo, drahý sa olizoval až za ušami. On si dal varené zemiačiky, ja som si ich opiekla. Ďakujeme za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Ž. (Zoozana) ID 21196 (4.5.2008, 13:21) |
Teda, prave sme dojedli. Bola to fantazia. . Mala som v mrazaku zraloka a nevedela som co s nim. Trosku som ten receptik upravila podla svojich domacich zasob. Steaky som nerobila na panvici ale v alobale v rure. Do omacky som dala miesto kreviet krabie tycinky. Bol to naozaj gurmansky zazitok.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (4.5.2008, 22:39) |
Zuzanka , veľmi ma to teší, že sa niekto odhodlal na tento troška netradičný recept a chutil Vám.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (30.4.2008, 11:57) |
Tak Lucka navarené, vyskúšané a aj zjedené bolo to super namiesto toho žraloka som dala lososa pre ocina my sme si tam pridali filé, tie filé sa rozprplali ale to nevadilo, skôr to bolo super, lebo tá omáčka bola vlastne s krevetkami, porkom a aj rybičkami - s filé tak sme si pochutnali a tá omáčka bola úplne bombastikuš-fantastikuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (29.4.2008, 19:58) |
tak toto Luci vyzerá super len dalo by sa nemiesto žraloka použiť lososa? Asi hej, však... tak už viem, čo zajtra budeme mať na obed a tých kreviet tam nasypem plnoooooooooo A Lucka prezraď táto mini-porcia je pre koho??? to len štyri zemiačiky Ahojky, určite vyskúšam a dám vedieť, len asi zdvojnásobím množstvo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (30.4.2008, 8:11) |
Maťka, jasné, že môžeš aj z lososa . dokonca si myslím, že aj ku nejakej sladkovodnej bude tá omáčka pasovať.. No pre koho asi je tá porcia. ALe veď sa priznaj, že ani ty väčšiu nezješ. Ja teda ryby moc nemusím, len tak nasilu. Ale toto sa mi celkom pozdávalo. Inak ten žralok Ti vôbec nebol drahý. Kilo vyšlo niečo cez sto korún a to je čo povedať, však za to pomaly nekúpiš ani filé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Erika M. (murka1) ID 25512 (30.4.2008, 9:37) |
Ahoj Luci, aj my kupujeme veľmi často žraloka, je to pomaly lacnejšie ako klasické filé a ešte k tomu bez kostí a chutnejšie (len tá chrupavka v strede) Jediná nevýhoda je tá pevná koža na ňom, ale to pekne na tanieri obkrájame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (30.4.2008, 12:18) |
Ahoj Erika, máš pravdu. A podla môjho je filé len odpad z rýb. Nieže by bol premúdrelý , ale brali to v škole a tak ako sú najnezdravšie syry črievkové, tak najnezdravšie z rýb je vraj filé.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (30.4.2008, 8:16) |
Ahoj Lucka, no tak ja by som zjedla viac, možno tieto 4 zemiačky by stačili malému ja tak možno 6 a náš ocino tak to musí byť do pol taniera A ja tiež ryby nemusím ale niektoré sú fajne, hlavne tie bez kosti - zubáč ale je trošku drahší A moji chlapi ryby milujú a mňa ešte viac, že im ich pripravujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (30.4.2008, 8:18) |
No zubáč to áno. Mám aj jeden supiš recept, čo sme robili v reštike, len sa nedá nejako dobre opísať, treba vidieť, ale možno sa ho pokúsim nejako n afotiť. Dáva sa do takého zemiakového "kabáta". Musia byť ale zemiačky nakrájané na veeeeeeeľmi jemné kolečká, aby sa dal obaliť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina Z. (mata198511) ID 20128 (30.4.2008, 8:35) |
tak to môže byť super, v tom zemiakovom kožúšku - teda v kabáte A ty si robila v reštike viem, že si sa starala aj o výzdobu, ale akosi mi to nedošlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (30.4.2008, 8:37) |
No jasné, v reštike dva krát, v Nemecku aj Rakúsku. Tak som tam volačo obkukala-  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |