. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkový koláčik - RECEPT 51446

Jana B. (Steniatko234) ID 83653
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.2.2009
Naposledy: 4.12.2016 8:14
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Jablkový koláčik


[ recept č. 51446 zo dňa  ]


Jablkový koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 200 g cukru, 200 ml oleja, 1 dl mlieka, 200 g polohrubej múky, pól sáčku prášku do pečiva, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok škoricového cukru, jabĺčka podľa uváženia a troška medu

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik je vynikajúci, svieži a u nás doma vždy rýchlo zjedený :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Oddelíme si žĺtka do jednej misky a bielka do druhej, pričom k žĺtkom si pridáme práškový cukor a vymiešame.
Do zmesi ďalej pridám olej a premiešame.
Potom pridáme mlieko a opäť premiešame.
Napokon pridáme múku, do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva a už len zľahka premiešame.
Bielka si vyšľaháme do tuha.
Tuhý sneh pridáme k hotovej zmesi, ktorú sme si predtým pripravili a jemne premiešame vareškou.
Jabĺčka si ošúpeme a nakrájame na kocky. Ja si radšej nakrájam vždy viac, pretože hotové sú tak dobré, že sa jedia aj samé :)
Do hrnca si dáme lyžičku masla a veľkú lyžicu medu. Občas tam pridávam aj šťavu z marhúľ a zopár tých marhúľ tam aj pokrájam, koláčik je potom kyslejší.
Keď je maslo roztopené, vsypeme do hrnca pokrájané jabĺčka a pridáme vanilkový cukor a škoricový cukor. Občas premiešame a varíme, kým nebudú polomäkké. Krásne nám pustia šťavu. Nie je dobré ich úplne rozvariť, je lepšie, aby držali stále ten svoj tvar.
Surové cesto si vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja to robím tak, že časť cesta si vylejem na plech, časť jabĺčok na to poukladám a takto to dva krát zopakujem. Na poslednú vrstvu jabĺčok už len tak zľahka spravím akoby mriežky s tým cestom, aby bola väčšina jabĺčok na vrchu.
Dáme piecť do rúry na 170°C približne 40-45 minút. Ja si to kontrolujem špáratkom. Pichnem do koláčika a keď je špáratko čisté, tak koláčik je hotový :)
Koláčik vyberieme a na záver posypeme trochou práškového cukru. Dobrú chuť! :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
Jablkový koláčik | Medvedie labky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (25.9.2014, 12:23)
vyborny naozaj, ja som nastruhala navrch marcipan, len ten mi zhorel, urcite davat pozor nespoliehat sa na 170C, 45 min, lebo ja som to mala za 25min hotove.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alena G. (Rubys) ID 248433, mimibazar.sk/rubys (16.11.2013, 15:26)
koláčik je výborný, najlepší recept aký som kedy vyskúšala, ďakujem (^) :-) (jablka)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka T. (bradialen) ID 36106, mimibazar.sk/bradialen (7.9.2013, 11:08)
Úžasný :) Ďakujem za receptík
:) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika K. (petula) ID 4825 (5.4.2013, 8:14)
Janka, vyskúšané |:o) a veľmi dobré (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana B. (Steniatko234) ID 83653 (2.6.2013, 7:46)
Som veľmia rada, že chutilo :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu