Martina G. (merykey) ID 87523 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Koka sušienky
[ recept č. 51101 zo dňa 24.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300g hladkej múky (biela+špaldová+grahamová), 1/2PDP, 40g prášk. cukru, 2 bal. čokoládového pudingu v prášku, 1 vajce, 200g hery, 10kvapiek stevioly, 100g kokosu.
POSTUP PRÍPRAVY
Kokos alebo orechy najprv nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Z uvedených surovín zamiesime cesto, necháme v chladničke odpočinúť asi 30 min. a môžeme vykrajovať malé sušienky, prípadne pretláčame cez lis, ale ide to trochu ťažšie kvôli tomu kokosu. Rozhodne neodporúčam pretláčať cez plastový lis, môj po 5 sušienke "dofungoval". Pečieme na suchom plechu 15min. na 175°C, v hlbokom plechu mi to trvalo 20min. Kokos môžeme zameniť za mleté orechy a namiesto čokol. pudingu-vanilkový.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
orechové |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
gerekova n. (gerekova22) ID 219870 (3.12.2012, 19:30) |
vyzeraju vyborne urcite vyskusam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (27.11.2012, 15:35) |
Mam dotaz . Mam rada tieto susienky , ale popprosim radu kolko cukru mam dat ked nechcem pouzit tie zazracne kvapky?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina G. (merykey) ID 87523 (30.11.2012, 11:26) |
Ja by som dala tak 100g. Ak by sa vám zdali po upečení aj tak málo sladké, tak skúste potom obaliť v práškovom cukre ako vanilkové rožteky. Ešte som v recepte zabudla, že najlepšie chutia ak sa ten kokos/orechy pred pridaním do cesta nasucho trochu opražia a po vychladnutí zamiešajú do cesta. Idem doplniť do receptu. Držím palčeky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (4.12.2012, 20:55) |
Podarili sa celkom, hoc cesto sa mi zdalo tuhsie a ruka ma veru poriadne polela od formiciek vykrajovacich. Cukru som dala 100g no na zdali sa mi malo sladke tak som poobalovala v praskovom cure a aj to lepsie posobi . Byt vonam mnamkovo. Dik za receptik hadam vydrzia do vianoc aspon ako vzorka . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Bekyna) ID 141495 (25.11.2012, 23:06) |
Ahoj, teraz som sa dozvedela, že existuje stévia v kvapkách, ty ju používaš bežne na pečenie,alebo aj na dochucovanie, dá sa normálne ňou nahradiť cukor...????ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina G. (merykey) ID 87523 (26.11.2012, 10:28) |
Ahoj Evi, áno používam tú stéviu v kvapkách, väčšinou ju využívam pri pečení ako čiastočnú náhradu cukru, lebo ako úplné nahradenie nám to veľmi nechutí, je tam trochu cítiť rozdiel, ale tak ako to dávam do svojich receptov, tak tam ten rozdiel ani necítiť. Alebo napríklad keď robím zálievku na šalát, tak dám len pár kv. stévie, cukor už nedávam, alebo do krémov, radšej treba dať najprv menej, postupne pridávať, prípadne ešte doplniť trochu cukrom (ale aj ten cukor používam výlučne iba hnedý trstinový...). Treba skúšať a naučíte sa, je to super vynález  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (24.11.2012, 21:50) |
robím niečo podobne, len to ešte spájam kávovým krémom. Ale uznávam, že naozaj chutia ako koka sušienky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina G. (merykey) ID 87523 (25.11.2012, 9:59) |
hmm, výborný nápad s tým kávovým krémom, na Vianoce vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (24.11.2012, 18:07) |
...a čo je to tá STEVIOLA ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina G. (merykey) ID 87523 (25.11.2012, 9:58) |
je to prírodná náhrada cukru, je vhodná aj pre diabetikov, a má takmer nulovú kalorickú hodnotu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |