
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CUKROVINKY |
Kate H. (emillia) ID 40627 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Prababickina sup sup rychla cokoladova salamka[ recept č. 5098 zo dňa 26.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4ks oplatky (v 1 baleni je ich 8ks, tak este vam 4ks ostanu na dalsiu davku), 1 cela CERA, 2 cele vajcia, 2 PL praskoveho cukru, 2 hrste hrozienok, 2 hrste orechov nahrubo (a mozete pridat pokrajane salonky pre taku fajnu salonkovu chut), 1 cokolada na varenie - staci ta mensia (alebo ak mate velkonocnych zajacov popripade mikulasov, tak 2 - 3 postaci) POSTUP PRÍPRAVY 1. Do velkej misy si nalamte oplatky a cokoladu na mensie kusky, pridajte hrozienka a orechy, popripade nakrajane salonky. 2. Nad parou (teda do hrnca vodu nechat zovriet a nad ten hrniec dat dalsi prazdny hrniec) si rozpustime CERU, ked je rozpustena uplne - vyzera ako olej, tak do nej dame praskovy cukor lyzicu po lyzici, dobre rozmiesame. Ked je cukor rozpusteny, klepneme si tam 2 vajcia a rozmiesame. Takto potom celu tuto zmes miesame nad parou asi 15 minut - zhustne. 3. Ked je zmes hotova, tak ju celu vylejeme do misky s oplatkami, cokoladou ... a cele to poriadne premiesame. 4. Formu na srnci chrbat vystelieme priesvitnou potravinarskou foliou, popripade tenkym alobalom a sem nalozime nasu zmes. Nebojte sa, vyzera to, ze sa to tam cele nezmesti, ale treba to robit lyzicou a riadne popritlacat kazdy raz, ono sa to tam pekne zmesti a plus neostanu vam prazne miesta, ked vam salamka stuhne. 5. Dame do chladnicky stuhnut na par hodin. Potom uz len vyberieme celu salamku z formy, dame na dosku a krajame. Mnam :-) Ospravedlnujem sa, ak tu uz nieco podobne je uverejnene. Ja mam recept z prababickinej kucharky - zosit s receptami, ktore si ona pisala. Ale toto je nasa oblubena salamka, robime ju kazdu nedelu. |
Radoslava M. (Radinka) ID 16100 (12.3.2011, 13:13) |
Super receptík, robila som ho do práce. Veľmi mi chutil, aj kolegovia ho chválili. Je to celkom jednoduché. Síce to miešanie mi dalo trochu zabrať, ale za ten výsledok to stálo. Určite ho budem robievať častejšie. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |