ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Biela kačacia pečeň (Foie gras) s lokšami
[ recept č. 50780 zo dňa 5.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
pečen,masť Lokše: 14 zemiakov, hladká múka soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Ukladám si recept hlavne pre seba, aby som nemusela znovu hľadať ako som to robila, keďže lokše ani pečeň, nerobím každý deň. Ak niekoho inšpirujem budem len rada.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Pečeň narežem na malé kúsky. Do hrnca, na pavnicu dám len kúsok masti a pridám pečeň. Popražím asi 8 minút. Pečeň pusti tuk. Dosolím.
![]()
Uvarím si zemiaky v šupke. Studené ošúpem. Pomeliem na masovom mlynčeku. Pridám trošku soli a hladkú múku, aby vzniklo nelepivé cesto. Z cesta si spravím guľky, ktoré vyvaľkám do tvaru lokše a upečiem na suchej panvici. Z uvedeného množstva som mala asi 18 kúskov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (8.11.2012, 16:50) |
Esteze to nemam doma navarene...velmi tazko by sa mi odolavalo . Uz teraz mi tecu slinky. To musi byt fajnota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Petra J. (Pejka) ID 22719, mimibazar.sk/pejka (9.11.2012, 20:12) |
Sáši neboj v mrazáku sú už dve kačky prichystané na Váš príchod minimálne 8 kilové samozrejme aj s pečienkami obrovskými takže neodoláš.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
ANNA P. (ANI1) ID 259100 (8.11.2012, 16:33) |
Zdravim na tieto lokse ma moj syn chut k pecenej huske na vianoce takze ma to neminie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (9.11.2012, 19:28) |
my na východe ich jedávame s cukrom , ale drahý je západniar tak každý jedol so svojou prílohou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |