Zlatica K. (kelka23) ID 44449 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.4.2008 |
Naposledy: 27.12.2023 13:27 |
Aktualizácia: 28.5.2013 20:23 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Guláš Hokkaido - fantastický ♥ ♥ ♥
[ recept č. 50767 zo dňa 5.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Menšia tekvica Hokkaido * zemiaky * 2 cibule , 2- 3 strúčiky cesnaku * 2 - 3 paradajky * 2 - 3 papriky * rasca * horčica * mletá červená paprika * majorán * olej * BIO bujón * / DM drogéria /
POSTUP PRÍPRAVY
Tekvičku pred úpravou stačí umyť, rozkrojiť a lyžicou vybrať vnútornú vrstvu dužiny so semienkami. Ak sú semienka zrelé, odložíme si niekoľko na sadenie a zvyšok bežne upečieme. Dužinu nákrájame na kúsky a postupujeme podľa obrázkov. Guláš má výbornú chuť. Podávame s chlebíkom, alebo s celozrným pečivom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. V hrnci usmažíme na oleji nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme rascu. |
![]() |
2. Potom pridáme papriku nakrájanú na rezance, paradajky zbavené šupky. |
![]() |
3. Nakrájame si zemiaky a tekvicu na menšie kúsky. Tekvicu nešúpeme ! ! ! |
![]() |
4. Pridáme do hrnca a .... |
![]() |
5. zalejeme zeleninovým bujónom.Keď sú zemiaky mäkké, pridáme MČP, majorán a horčicu. Chvíľku povaríme. Prípadne dochutíme soľou. |
![]() |
6. Je to vegetariánsky guláš, výbornej chuti. Ja som k nemu podávala pečivo. |
![]() |
7. Ešte pridávam foto BIO bujónu, ktorý doporučuje aj Dr. Igor Bukovský. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.10.2017, 14:01) |
ĎAKUJEM Lucka.. ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera L. (virko) ID 248995 (4.11.2014, 5:17) |
Mnam vyborny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.11.2014, 18:03) |
Vierka, ďakujem. Som veľmi rada,že chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | anka m. (ANKA M.) ID 132725 (13.10.2013, 12:20) |
Navarený , chutný , budem ho jesť asi ešte 2 dni, ale teším sa . Hokaido, by sa malo oveľa viac propagovať, je chutné sýte a zdravé. Jedla som aj fazuľovú polievku , s hokaido, kebyže dopredu neviem myslím si, že je tam mrkva, kľudne by to mali variť aj deťom v škole a škôlke. Gulášik určite odporúčam vyskúšať, hlavne také odlhčenie od masa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.10.2013, 14:08) |
Jéééj, ako si ma potešila Anka. Som rada, že ti chulášik chutí. Aj ja som mäsožravec, ale občas treba niečo ľahšie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (7.12.2012, 20:21) |
Mozem pochvalit tento gulasik,mam uvareny na pracovny vikend,len polovicka ani ochutnat nechcela,nevadi,aspon mi viacej ostane.Ale budem tuto dobrotu varit velmi cxasto z cukety,tu mame cely rok v obchode. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.12.2012, 0:14) |
Ahoj Helenka. Som rada, že ti gulášik chutil. Všetkých by som poslala na farmu, tam by jedli iba jablkové pité.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (8.11.2012, 14:44) |
Tuto dobrotu mam na plane uvarit na buduci tyzden. Vyborne mi zapada do diety  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.11.2012, 19:16) |
Tak to som rada. Určite si pochutnáš, ako ja , som neverila , že mi to až tak veľmi bude chutiť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (7.11.2012, 11:53) |
super to vyzerá, na hokaido mám slabosť. namiesto bujónu sa dá vyvariť vydlabaný stred z tekvice spolu s koreninami ako na hovädziu polievku (môže byť aj trochu koreňovej zeleniny ale nemusí), precediť a zeleninový vývar je na svete. rada takto recyklujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (7.11.2012, 14:09) |
Ahoj Irenka. Čítala som, že stred tekvice sa môže šupnúť aj do mrazáku a použiť neskôr na polievku. No, veď človek sa učí každý deň. Dík za koment.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (8.11.2012, 8:46) |
Ahoj Zlatka jasné, že sa môže aj zamraziť, ale väčšinou to miniem hneď. Veď aj ja som to niekde čítala, len som to posunula ďalej.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.11.2012, 9:20) |
No veď ja ti ďakujem za radu. Tento rok som dostala toľko tekvíc, že nestíham spracovať..... ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.11.2012, 8:46) |
to je super, pochutnáte si na tekviciach dosýta . nepoškodené hokaido mi vydržalo aj do mája, budeš mať oranžové menu aj v zime ahoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.11.2012, 23:16) |
Ešte som našla v časopise krémovú polievku z tekvice s gaštanmi.... To bude určite lahôdka.... Tak budem skúšať....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (7.11.2012, 9:38) |
ten bujón určite nedám, som proti akémukoľvek umelému dochucovadlu...ale to ostatné je mňam- mňam robielva som z hokkaida iba krémovú polievku, ale túto určite vyskúšam tiež  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (7.11.2012, 11:27) |
Anka, aj ja robievam z hokkaida krémovú polievku. ......Toto je niečo iné. Keď nepoužívaš bujón, tak je dobre pridať domáci vývar zo zeleniny. Aby to malo nejakú chuť. Keď dáš iba vodu, tak to nebude ono. Ja používam BIO zeleninový. Dostať v predajni DM Drogérie. Budem rada, keď vyskúšaš.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | jarmila Š. (simco) ID 31747 (7.11.2012, 11:53) |
Musím sa pridať k tomu bujonu, ja tiež žiadne nepoužívam, ale na tento Bio Zeleninový Extrakt či ako sa to volá nedám dopustiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (7.11.2012, 14:03) |
Jarmilka, dík za komentárik. Pridala som foto bujónu, ktorý používam ja a doporučuje ho aj Dr. Bukovský. ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | jarmila Š. (simco) ID 31747 (12.11.2012, 11:34) |
no to je presne on, len ja ho kupujem v sáčku a ten stojí okolo 2,60. Fakt dobrý . ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.11.2012, 12:40) |
Ja ho používam všade, do omáčok , polievok a pod. Potom už nesolím. Ja som veľmi spokojná.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Liana R. (liaro) ID 62105 (8.11.2012, 11:37) |
Kolko stoji ten bujon? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.11.2012, 12:42) |
Ahoj Lianka. Bujón stojí cca 3,50 EUR v sklenenom pohári - 250 g. Predávajú ešte náhradné balenie to je lacnejšie. Ak zistím presnú cenu, tak ti napíšem. Vydrží to veeeľmi dlho, tak neváhaj.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (6.11.2012, 17:50) |
Zlatka, polievočka musí byť úžasná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.11.2012, 23:06) |
Veru bola, už nie je ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.11.2012, 19:33) |
Vierka, potom napíš či vám chutil. .....Od rodiny som dostala toľko tekvíc, teraz len samé zdravé jedlá robím... PS. ešte idem piecť jadierka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Valérie K. (Visnery) ID 131288 (5.11.2012, 19:20) |
vypada to skvele, urcite vyzkousim! Dekuji  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.11.2012, 19:30) |
Valika , nemáš za čo. Ja mám rada mäso, ale tento guláš môžem doporučiť, ozaj dobrotka. ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |