. .. .. .. .. .. .
. .

mäkké medovníky - RECEPT 50766

CUKROVINKY

ID 48024 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 217 návštěvníkov)


mäkké medovníky


[ recept č. 50766 zo dňa  ]


mäkké medovníky


POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, mleta skorica, klinceky

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, mletú škoricu, klinčeky. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v hrnci si roztopíme palmarín, cukor, med a vodu
po vychladnuti pridáme múku, sódu bicarbónu, vajíčka, škoricu a klinčeky. Vezmeme mixér a všetko zmiešame.
takto vymixované cesto (bude riedšie) dáme na 1 hodinu do chladničky
na pomúčenú dosku vyberieme (rukou) cesto. Ja ho rozdeľujem na polovicu, lebo je toho veľa. Najskôr spracujem jednu dávku cesta a potom tú druhú (ktorú zatiaľ dávam naspäť do chladničky, aby cesto nezmäklo).
cesto vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na pomastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, nie viac ako 10 minút, lebo sú potom tvrdé.
Po upečení HNEĎ potierame rozšľahaným vajíčkom.
moji pomocníci :-)
spolu sme upiekli 160 medovníkov.
náš adventný veniec
detailnejší záber adventného venca


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Futbalová lopta bezlepková | mäkké medovníky | Guláš Hokkaido - fantastický ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 41-56)<< predošlé 1, 2, 3
Natália K. (medwidek) ID 52163 (13.12.2012, 21:50)
Ahoj, nevieš mi poradiť, či je vhodné piecť ich na papieri na pečenie? Alebo je v tom nejaká finta, keď je plech vymastený? Bola by som rada, keby sa mi konečne podarili ozaj mäkké a chutné medovníčky a nechcem to pokašľať na nejakej drobnosti :)
ODPOVEDAŤ
Petra F. (zani2877) ID 197296, mimibazar.sk/zani2877 (14.12.2012, 1:02)
Neviem, čo ti povie Danka, ale ja som ich robila na papieri *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2012, 8:34)
Na papieri som ich nepiekla, len na vymastenom plechu.
ODPOVEDAŤ
Natália K. (medwidek) ID 52163 (16.12.2012, 18:13)
Podarili sa a sú super (jezisek) odteraz žiadne iné (clamp) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Petra F. (zani2877) ID 197296, mimibazar.sk/zani2877 (13.12.2012, 10:49)
Ahoj, môže sa opýtať, či namiesto hery môžem použiť obyčajné maslo? Medovníčky vyzerajú úžasne a ja ich chcem :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2012, 11:39)
s maslom to vyskúšané nemám, len raz som namiesto hery použila palmarín a tiež boli vynikajúco mäkkučké.
ODPOVEDAŤ
Petra F. (zani2877) ID 197296, mimibazar.sk/zani2877 (14.12.2012, 1:01)
Keďže mám choré deti, nemohla som zbehnúť do obchodu, tak som urobila s maslom a sú tak mäkké, že také som ešte v živote nemala :-) :-) No dúfam, že im tá mäkkosť ostane až do Vianoc (H) (H) (H) Veľmi pekne ďakujem a psst zo*rala som strášne veľa cesta a o medovníkoch ani nehovorím :-p :-p :-p :-p
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2012, 8:37)
Tak nabudúce robím s maslom aj ja (je to zdravšie) a ja som túto zimu piekla už 3x medovníky a nezostal ani jeden, všetko sa zjedlo. Ešteže ostali aspoň zavesené na adventnom venci :-) Pekné vianočné sviatky (andel)
ODPOVEDAŤ
Petra F. (zani2877) ID 197296, mimibazar.sk/zani2877 (14.12.2012, 10:40)
Ďakujem :-) :-) Aj Tebe prajem krásne Vianoce (andel) (andel) (andel) A po tom ako sa deti pustili do medovníkov, hádam ešte jednu várku budem musieť urobiť :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (veronicka1901) ID 15530 (6.12.2012, 15:41)
ja som mala tiez redsie cesto, tak som prisypala trochu muky *-), boze, co z toho bude? Mna porazi ,-)
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (veronicka1901) ID 15530 (7.12.2012, 16:29)
Dopadlo to dobre (Y)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (7.12.2012, 16:32)
(clamp) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (3.12.2012, 19:37)
(Y) (Y) (Y) (Y)fantasticke dnes sme piekli (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Beáta G. (Elizabeth 43) ID 113943, mimibazar.sk/elizabeth43 (3.12.2012, 18:51)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (vierakin) ID 42187, mimibazar.sk/vierakin (3.12.2012, 17:28)
Danka, z tej kopy medovníkov som si vybrala práve Váš recept. Cesto už mám v chladničke, len sa mi zdá, že je také redšie, predtým keď som robila medovníky, tak som ich musela hniesť, teraz super rýchlo šľahačom (clamp)..., či také redšie má byť? Možno v tej chladničke stuhne ,-) alebo ho šupnem do mrazáku :-) Ozvem sa, ako sme dopadli (pernicek) a ešte otázka: tú čajovú lyžicu sódy bicarbóny - treba dať vrchovato, alebo tak zarovno? Alebo som dala skôr zarovno..., tak uvidíme |:o) |:o) |:o) (pernicek) (pernicek) (pernicek) |:o) |:o) |:o) Ďakujem za receptík (L)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (3.12.2012, 17:57)
to cesto v chladničke stuhne, nebude riedke a čo sa týka tej sódy, ja dávam zarovnanú lyžičku, ale podľa mňa väčšie množstvo nevadí, tá sóda sa tam dáva namiesto prášku do pečiva.
ODPOVEDAŤ
Viera K. (vierakin) ID 42187, mimibazar.sk/vierakin (3.12.2012, 19:16)
Danka, ďakujem (pernicek) perníky sú dopečené :-) cesto mi ostalo aj po hodinke riedke, ale keď som ho rozvalčekovala, pridala som troška viac múky a bolo (Y) Perníčky (pernicek) sú vynikajúce |:o) |:o) |:o) |:o) mäkučké (pernicek) no proste mňam (pernicek) (zajic) Danka, ja mám blbú váhu, nie digitálnu, takže pokojne môže byť, že som medu dala viac a tým pádom som to mala redšie. Odteraz pečiem už len tieto perníčky (L) (L) (L)Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (3.12.2012, 8:19)
krása, a ten veniec tiež, doma robeny? tiež nad takým niecim premyslam, ale neviem ci sa mi podari :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (3.12.2012, 9:43)
Veniec som si objednávala asi pred 3 rokmi z www.opitec.sk/, môj má priemer 50 cm a pridala som detailnejšie zábery, ako je zavesený na strope.
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (3.12.2012, 10:48)
dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (Klodyka) ID 10488, mimibazar.sk/klodyka (2.12.2012, 14:42)
Dakujem za recept, dnes som podla neho robila , lebo svoj som bohužial stratila pri sťahovaní. Cesto skvelé , chutovo dobré , len nabudúce nepoužijem tak vela hery, myslím, že bude stačit aj polovica. (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (biabe) ID 10061 (2.12.2012, 13:29)
ďakujem za super receptík...včera som piekla a parádne sa vydarili, bola som nadšená....tento receptík budem používať aj do budúcna....aj adventný som z neho urobila (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512, mimibazar.sk/zuzka27 (2.12.2012, 9:08)
vcera som ich robila, su vynikajuce, cesto sa super podarilo, dakujem za skvely recepik (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Petronela T. (petronela282) ID 173728 (30.11.2012, 22:03)
Zdravim (hello) Tak dnes som robila podla vasho receptu medovnicky a su neskutocne (Y) (Y) (Y).
To sa neda ani opisat odporucam ich robit kazdemu :-) Su proste bozske :-D
Vynikajuci recept. Vyborne cesto. A hned mekucke. Celej rodine som niesla ochutnat a vsetci pytaju recept :-D (Y) (clamp)
AKurat ja som mala az tak nahriatu ruru, ze asi len cca 6-7min som ich piekla na 180°C. Viac ako 150ks mi vyslo (Y)- Neverim, ze vydrzia do Vianoc, ale tesim sa ak by som ich mala opat piest (zajic).
Takze (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (1.12.2012, 17:55)
Som rada, že sa vydarili a chutia všetkým. My zajtra plánujeme upiecť už tretiu várku. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana J. (Zuzu J.) ID 28053 (28.11.2012, 22:47)
Danka,
krasne medonvicky, no co ma zaujalo je ten veniec. Ako si ho upevnila na strop?Alebo na svietidlo?
Dakujem
Zuzu
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (29.11.2012, 10:44)
Manžel mi konečne po troch rokoch navŕtal háčik do stropu a tak to zavesím. Ak by si chcela detailnejší záber, nafotím ho. (F)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.11.2012, 17:37)
(Y)ake su krasne, |:o) (pernicek)a kolko lyžic medu to vychadza na 15 dg (L)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (29.11.2012, 10:41)
Ja všetky suroviny vrátane medu vážim na digitálnej váhe.
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (30.11.2012, 19:38)
(Y) (L)tak vyskušame (pernicek) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (6.11.2012, 8:35)
(Y) (Y) (Y) vyskusame (stromecek) (Y)
ODPOVEDAŤ
Viera K. (ravot) ID 122672 (5.11.2012, 18:44)
Danka ako skoro sa môžu piecť k vianociam a kolko vydržia mekké dakujem .
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (upravené 12.11.2012, 17:18)
u nás vydržia len 4 dni, všetko sa zje :-$ a ak ich chcem mať aj na (banky) musím aspoň pár kúskov schovať.
ODPOVEDAŤ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (5.11.2012, 12:38)
Máš ich krásne. Tieto teda určite vyskúšam. Mám už kopu receptov, ale vlani som robila podľa nového a boli tvrdé, ani po čase veľmi nezmäkli, tak uvidím ako tvoje.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 41-56)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu