Ivana B. (brculka8) ID 173421 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Nadýchaná pomarančová bábovka
[ recept č. 50640 zo dňa 28.10.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Foto som nestihla, pridam neskor - ale stoji za to upiect.. Je vonava, lahucka a bez tuku :) potrebujeme: 5 vajec, 20dkg kryst. cukru, 20dkg hladkej muky, 1 PDP, 2 pomarance, pol pohara vody- cca 125ml, 1 vanilkovy puding (ja som pouzila dr oetker prava vanilka)
POSTUP PRÍPRAVY
1. Zapneme ruru na 170 stupnov. 2. Uslahame sneh z bielkov, odlozime bokom. 3. Zltky vyslahame s cukrom dopenista, pridame nastruhanu koru z pomarancov -na najjemnejsom struhadle, potom ich rozkrojime napoly a pridame stavu aj s duzinou. Preslahame. 4.Pridame muku (mozme sypat z vysky alebo preosiat, nech sa prevzdusni), PDP, vodu a puding. Znovu preslahame. 5. Opatrne vmiesame sneh z bielkov. 6. Vlejeme do babovkovej formy (ja mam silikonovu, tak som iba trosku potrela olejom) a pecieme pri 150-170 stupnoch asi 45 minut - urobime test sparadlom. Nechame vychladnut, vyklopime a degustujeme :)
Tip: pomarance mozete vymenit alebo skombinovat s citronmi, krasne to rozvoniava v celom byte a upecenu mozete poprasit praskovym cukrom alebo urobit citronovu polevu. |
 | Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (17.4.2013, 11:04) |
Hurááá, máme doma pomaranče, ktoré už nik nechce, tak dnes vyskúšam ...Len určite nedám kôru z pomarančov, je chemicky ošetrená . Som zvedavá, či bude a chutiť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (22.4.2013, 21:46) |
ja som tiez robila z takych, co uz nik nechcel :D a dala som aj koru a nikomu sa nic nestalo ale umyla som dokladne nech sa vam teda vydari |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana K. (zuzza) ID 268815 (10.4.2013, 19:39) |
hmmm,to vypadá lákavě! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (16.4.2013, 22:58) |
a vyborne to chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
viktoria k. (ajjub) ID 28454 (11.2.2013, 16:13) |
moze sa namiesto obyc.pudingu dat zlaty klas??dik pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (12.2.2013, 19:55) |
no snad ano, ja si myslim ze by to nemal byt vobec problem, treba iba vyskusat.. mozno aj s nejakym inym by to bolo fajn nejaky kiwi alebo tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
viktoria k. (ajjub) ID 28454 (11.2.2013, 16:13) |
moze sa namiesto obyc.pudingu dat zlaty klas??dik pa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (29.10.2012, 19:55) |
zaujimavy recept a neni ta babovka sucha???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (29.10.2012, 22:05) |
vobec nie je sucha, praveze je nadychana, nejde tam ziaden tazky tuk a voda a stava z pomaranca to prijemne zvlacnia.. treba vyskusat, zalezi aj aku mate doma ruru, kazda pecie inak drzim palce |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (upravené 29.10.2012, 22:31) |
Mam chut ju urobit, to foto by sa hodilo, aj ked babovky su vsetky pekne a vacsinou aj dobre. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (29.10.2012, 22:07) |
urcite pridam aj foto, ale som vobec nestihla, piekla som ju tentoraz do prace a zmizla akoby nic.. najblizie, ked budem robit, tak dake foto urobim a ihned pridam... babovecky su super, ale nie kazda chuti ako vyzera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (29.10.2012, 15:57) |
To musí byť dobrota  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (29.10.2012, 22:03) |
je uplne vyborna, ked som ju robila prvykrat, hned sme si ju zamilovali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |