ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
punčová torta tatinovi k 60-ke
[ recept č. 50638 zo dňa 28.10.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Poprepletala som nikolko receptov dokopy, Potrebujeme 3 korpusy na jeden korpus išlo 5 vejec, 5PL polohrubej múky, 5PL kryštálového cukru, 1/2 bal.prášku do pečiva Sirup: 500ml malinový sirup, 200ml umu Ríbezľový džem a malinový lekvár Poleva: 300 g cukru a prevarený ostatkový sirup
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus Vyšľaháme bielka na sneh odložíme nabok, Vo väčšej miske vyšľaháme cukor s žĺtkami do bielej peny, potom pridávame po lyžičkách múku a sneh z bielkov zlahka vareškou. Vlejeme do tortovej formy priemer 26cm, Pečieme pri 180 stupňoch 25 min, 2 korpusy su bez farby do tretieho pridáme trolilinku červenej gelovej farby. Keď nám korpusy dobre vychladnú polejeme každý zvlášť sirupom do ružového korpusu urobime dierky špáradlom by sa to dobre napilo Sirup: zmiešame malinový sirup s umom Spodný plát som natrela rýbezlovým džemom na to položila ružový korpus, ten potrela na vrchu malinovým lekvárom a priložila vrchný korpus Celé potrela polevou z práškového cukru ku ktoremu som prilievala po troškách prevarený sirup vznikne vláčna masa ktorou som potrela najskor vrch a potom boky |