. .. .. .. .. .. .
. .

Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥ - RECEPT 50526

Zlatica K. (kelka23) ID 44449
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.4.2008
Naposledy: 27.12.2023 13:27
Aktualizácia: 28.5.2013 20:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 139
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 255
NÁVODY 2

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥


[ recept č. 50526 zo dňa  ]


Slaninový chlieb s cibuľou  ♥ ♥ ♥


POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu na menšie kúsky. Orestujeme v panvici na troche oleja. Odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Ja som použila túto múku.
3. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím, soľ a orestovanú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým nie je hladké.
4. Z cesta vyformujeme okrúhly bochník, ktorý prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
5. Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť.
6. Natrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 * C upečieme. Každých 15 minút som kontrolovala.. Chlebík pekne popraskal , tak som mohla špáradlom vyskúšať či je v strede upečený. Piekol sa asi hodinku.
7. Po upečení necháme poriadne vychladnúť. Neviem aký bude zajtra, ale dnes je fantastický.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Karfiolová nátierka so šunkou ♥ ♥ ♥ | Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥ | Tekvica s pekanovými orechmi a syrom s modrou plesňou. ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (7.3.2022, 15:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (7.7.2013, 18:09)
je to ozajstny Boži dar VDAKA (Y) :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (17.7.2013, 22:50)
[A] [A].... :-) :-) :-)....za málo.... (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (26.10.2012, 10:18)
Zlati, aký krásny chlebík a bez pekárničky (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.10.2012, 22:18)
Ďakujem, snažila som sa. :-) :-)....Prvý deň bol najlepší, kôrka chrumkavá, ale dá sa jesť aj na tretí deň. ,-)...... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (evel21) ID 174920 (25.10.2012, 14:37)
Zlatka prosím Ťa použila si čisto len tú ražnú múku?? Nezmiešala si z hladkou chlebovou?Máš ho krásny narastený preto sa pýtam mne z tej ražnej nezvykne takto narásť, ked pečiem v pekárničke :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.10.2012, 22:28)
Evka ja nemám pekárničku. ,-) Toto bol môj prvý chlebík pečený v rúre. Múku som použila ražnú , aká je na obrázku. :-$ Nemiešala som ju s inou. Chlebík je taký hutnejší, ale nám chutil. (zajic)..... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (evel21) ID 174920 (24.10.2012, 19:43)
A receptík nebude :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.10.2012, 19:49)
Evka, už píšem. ,-)..... (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu