. .. .. .. .. .. .
. .

Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥ - RECEPT 50526

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 44449 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥


[ recept č. 50526 zo dňa  ]


Slaninový chlieb s cibuľou  ♥ ♥ ♥


POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Slaninu nakrájame na kocky, cibuľu na menšie kúsky. Orestujeme v panvici na troche oleja. Odstavíme a necháme vychladnúť.
2. Ja som použila túto múku.
3. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku zmiešanú so sušeným droždím, soľ a orestovanú cibuľu so slaninou. Po malých častiach prilievame vodu. Cesto miesime dovtedy, kým nie je hladké.
4. Z cesta vyformujeme okrúhly bochník, ktorý prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
5. Vykysnuté cesto dáme do formy, necháme dokysnúť.
6. Natrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 * C upečieme. Každých 15 minút som kontrolovala.. Chlebík pekne popraskal , tak som mohla špáradlom vyskúšať či je v strede upečený. Piekol sa asi hodinku.
7. Po upečení necháme poriadne vychladnúť. Neviem aký bude zajtra, ale dnes je fantastický.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ***Srdce s profiteroles *** | Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥ | halloween >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (7.3.2022, 15:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Oľga G. (Oliverka) ID 278312 (7.7.2013, 18:09)
je to ozajstny Boži dar VDAKA (Y) :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (17.7.2013, 22:50)
[A] [A].... :-) :-) :-)....za málo.... (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (Popka) ID 40159 (26.10.2012, 10:18)
Zlati, aký krásny chlebík a bez pekárničky (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.10.2012, 22:18)
Ďakujem, snažila som sa. :-) :-)....Prvý deň bol najlepší, kôrka chrumkavá, ale dá sa jesť aj na tretí deň. ,-)...... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (evel21) ID 174920 (25.10.2012, 14:37)
Zlatka prosím Ťa použila si čisto len tú ražnú múku?? Nezmiešala si z hladkou chlebovou?Máš ho krásny narastený preto sa pýtam mne z tej ražnej nezvykne takto narásť, ked pečiem v pekárničke :-$ :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.10.2012, 22:28)
Evka ja nemám pekárničku. ,-) Toto bol môj prvý chlebík pečený v rúre. Múku som použila ražnú , aká je na obrázku. :-$ Nemiešala som ju s inou. Chlebík je taký hutnejší, ale nám chutil. (zajic)..... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (evel21) ID 174920 (24.10.2012, 19:43)
A receptík nebude :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.10.2012, 19:49)
Evka, už píšem. ,-)..... (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu