. .. .. .. .. .. .
. .

Jablcnik s penou - RECEPT 504

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 19.1.2023 11:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Jablcnik s penou


[ recept č. 504 zo dňa  ]


Jablcnik s penou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g hl. muky, 100g masla, lyzica cukru, stipka soli, 2 zltky, 2-3 lyzicky mlieka alebo smotany, polovica sacku prasku do peciva;

Plnka: 750g jablk, cukor, skorica;

Snehova poleva: 5 bielkov, 150g praskoveho cukru, vanilka


POSTUP PRÍPRAVY

Takze dalsi mnam kolac z jablcok. Tento zboznujem od mojho utleho detstva... Je vhodny aj na slavnostnejsie prilezitosti, resp. pre "nedelnu" navstevu ;)

Po upeceni vam ostanu 3 zltky nespracovane... ale vy ich urcite niekde miniete ;).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Zo vsetkych surovin na cesto vypracujeme huste cesto. Mlieka resp. smotany pridame podla potreby.


Vymiesene cesto, nechame chvilu v chlade odpocivat.


Medzitym si pripravime prvu plnku. Nastruhame jablka. Pridame trocha cukru a skorice (nie vela, sladka bude snehova poleva!). A par minut podusime na sporaku. Nechame vychladnut.


Oddychnute cesto si vyvalkame na velkost plechu (to moje dnesne nie je ukazkove..., ale chutit bude aj tak ;) ). Prenesieme ho na plech pomocou valceka. Dame piect do truby na cca 15-20 min, kym nezacne chytat ruzovu farbu.


Ked mame cesto upecene a trocha vychladnute rozotrieme nan jablka. Ak nam jablka pustili vela stavy, tu radsej zlejte, aby vam cesto "neplavalo" v jablkovej stave.


Pripravime si sneh, ktory vyslahame s cukrom a vanilkou do tuha.


Sneh rozotrieme na kolac a posypenme ho trocha cukrom - ten sa v trube rozpusti a na snehu ostanu krasne zlate perlicky ;) ). Kolac dame do truby este na cca 7 min. zapiect!


Upeceny kolacik vyberieme z truby. Nechame trocha vychladnut, nakrajame a potom hor sa don! :D



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Lososove balicky s rukolovym salatom | Jablcnik s penou | Pestré štvorce >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.7.2011, 19:06)
(Y)mnamka (Y)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (9.7.2011, 18:59)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)dnes som robila a je fantasticky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (kuzderka) ID 5169, mimibazar.sk/kuzderka (31.10.2006, 18:11)
tak aj nám velmi chutil, mamka ho piekla vecer a do rana uz nebol (Y) (Y) (Y) odporucam, dakujeme za tip
ODPOVEDAŤ
martina v. (martina22) ID 4992 (29.10.2006, 21:24)
Prajem pekny vecer! Chcem len napisat ze kolac bol vynikajuci! Po niekolkych minutach bol prec! Martina
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (29.10.2006, 21:54)
Tak to som rada, ze chutil ;-). U mojej mamy tiez zmizne raz dva z taniera... u nas som nan zatazena iba ja :^^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu